Policie hledá svědka tragické dopravní nehody se čtyřmi oběťmi na Pardubicku

Tragická nehoda na Pardubicku (Zdroj: HZS Pardubického kraje)

Tragická nehoda nákladních aut

Policie hledá svědka tragické srážky dodávky s kamionem, při níž v pátek 30. října odpoledne mezi Chvojencem a Holicemi na Pardubicku zemřeli čtyři lidé. Řidič dodávky zřejmě předjížděl jiné auto a v protisměru se čelně střetl s kamionem.

Řidiče předjížděného auta nyní policie hledá. Přihlásit se jí může na linku 158 nebo na telefonní číslo 725 871 031. České tiskové kanceláři (ČTK) to dnes řekla mluvčí policie Lenka Vilímková. Letos je to zřejmě nehoda s nejvyšším počtem obětí.

Nehoda se stala na silnici I/35, která je hlavním tahem z východních Čech na Moravu. Dodávka jela od Holic ve směru na Chvojenec a Hradec Králové. Po srážce zahynuli v dodávce čtyři muži, další dva muži utrpěli zranění a záchranáři je převezli do nemocnice v Hradci Králové. Mezi mrtvými je i řidič dodávky. Řidiči kamionu se nic nestalo, alkohol ani požití drog u něj policisté nezjistili.

Provoz na silnici byl kvůli vyšetřování nehody a odstraňování následků srážky omezen téměř osm hodin. Řidiči museli jezdit objížďkami. Policie upozornila řidiče, aby byli při cestách obezřetní a v souvislosti s Dušičkami počítali se zvýšeným provozem, kdy se na cesty vydávají i méně zkušení řidiči.

Podle údajů z policejních statistik se v letošním roce doposud stalo pět nehod s třemi mrtvými. Poslední taková nehoda byla 23. září, když při hromadné nehodě dvou kamionů a čtyř osobních aut na dálnici D1 u Brna zemřeli tři lidé, z toho jedno dítě.

Tagy: