Policejní honička na Chrudimsku: Řidič nechtěl vystoupit z auta, tvrdil, že je neprůstřelné

Policie zastavila zfetovaného řidiče na Chrudimsku.

Auto je nerozbitné a neprůstřelné, hlásil zfetovaný řidič policistům po divokém pronásledování

Policejní pronásledování, proražená brána do lesní obory a zfetovaný řidič, který jako by si vůbec neuvědomoval, co se kolem něj odehrává. Hlídce na Chrudimsku se přiznal i k tomu, co neudělal. Policisté hledají svědky, které řidič svou agresivní jízdou ohrozil.

Při sobotním pronásledování řidiče chrudimskými policisty prorazil ujíždějící muž za volantem bránu lesní obory Janovice a hlídka ho zastavila až nedaleko místních rybníků. Tomu předcházelo několik oznámení na linku 158 o rychle se řítícím stříbrném vozidle Mercedes mezi Vápenným Podolem a Rozhovicemi.

ČTĚTE TAKÉ: Matkovražda na Chrudimsku: Ženu z Boru u Skutče měl zabít její syn. Policisté ho zadrželi

Když se zmateného řidiče policista zeptal, jestli zvládne vystoupit z auta, vyslechl si, že pronásledované auto je nerozbitné a neprůstřelné. Policistům bylo jasné, že problém nebude jen s jízdou, ale i se stavem muže za volantem. Nepředložil žádné doklady, naopak si policisté všimli jeho rozšířených zornic a zmatenosti.

„Já vás jménem zákona opakovaně a naposledy vyzývám, abyste vystoupil z vozidla. Pokud výzvy neuposlechnete, budete za použití donucovacích prostředků vytažen z vozidla, budete omezen na osobní svobodě,“ sdělil muži zasahující policista. „Chápu. Už jsem to zažil,“ odvětil stroze a smířeně řidič.

„Přestože hlídce uvedl, že před jízdou užil hromadu alkoholu, výsledek dechové zkoušky vyšel negativně. Naopak drogový test vyšel pozitivně na THC, amfetamin a metamfetamin i kokain. Na místě se přiznal, že v minulých dnech drogy užíval. Ve vozidle policisté našli také sušinu rostlinného původu, která bude podrobena znaleckému zkoumání,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová. Řidič bude pravděpodobně obviněn z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté žádají svědky, které svou jízdou na trase mezi Pardubicemi a Vápenným Podolem ohrozil, aby se ozvali na linku 158.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Drsný incident ve Vimperku: Opilá žena měla dusit matku igelitovým sáčkem, skončila v cele

Tagy: