Podezřelého z vraždy ženy na jihu Čech zadržela policie. Dalšího muže měl útočník zranit

Ilustrační foto

Vražda na Jindřichohradecku

Policie ve čtvrtek ráno zadržela muže, který je podezřelý, že na Jindřichohradecku zavraždil ženu a dalšího muže zranil. Útočník oba napadl v jednom z bytových domů, informovali ve čtvrtek policisté na svém webu.

„Napadený muž byl převezen se zraněními k dalšímu ošetření do nemocnice. Případ je na samotném počátku vyšetřování,“ uvedla jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová. Další podrobnosti k tragické události zatím kriminalisté nebudou zveřejňovat. „Informace uvolníme, až to situace umožní. Nikomu dalšímu nehrozí nebezpečí,“ dodala mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Vražda během taneční zábavy. Svou o 17 let starší milenku místo romantiky Hazdra ubodal nožem

Jde o sedmé násilné úmrtí, které letos kriminalisté na jihu Čech vyšetřují. V únoru obvinili z vraždy tři muže, kteří podle policie zabili v Českém Krumlově koncem ledna svého kamaráda a snažili se předstírat, že uhořel. Případ začal v těchto dnech řešit českobudějovický krajský soud.

Na konci února policisté našli dva mrtvé po požáru chaty a auta na Písecku. Z vyšetřování vyplynulo, že to byla vražda a sebevražda. Muž zabil ženu a následně sebe a ještě před tím napadl jiného muže, jehož zranil. V dubnu policie obvinila z pokusu o vraždu ženu z Vimperku na Prachaticku. Napadená seniorka útok přežila.

Také v dubnu policie obvinila staršího muže z Dačic na Jindřichohradecku z vraždy družky. Zadržený se k činu přiznal. Od července policie vyšetřuje dvě další vraždy, které se staly v rozmezí dvou dnů. Při jedné násilně zemřela na Písecku žena, při druhé v Českých Budějovicích muž.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Při požáru domu v Anglii zemřela žena a tři děti. Zraněného muže policie podezírá z vraždy

Tagy:
policie vražda napadení Česko trestná činnost okres Písek okres Jindřichův Hradec okres Prachatice Lenka Koloušková trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva vyšetřování trestné činnosti