Vražda během taneční zábavy. Svou o 17 let starší milenku místo romantiky Hazdra ubodal nožem

Mělo to být tajné dostaveníčko mileneckého páru. Pro ženu ze středočeských Sojovic se ale proměnilo v peklo. Dvaadvacetiletý Marcel Hazdra ji totiž během taneční zábavy zavedl ke břehu Jizery. Místo chvilek plných romantiky vdané ženě zasadil jedenáct bodných ran, škrtil ji a surově bil. Jak později policisté zjistili, nebyl to jeho první útok. Příběh redakce CNN Prima NEWS přináší v seriálu Zvlášť závažné zločiny, který pojednává o největších kriminálních případech posledních desetiletí.

Marcel se na sojovickou taneční zábavu na Velikonoce roku 2011 těšil. Tehdy to bylo jen pár týdnů, co se s ním rozešla jeho o několik let starší přítelkyně a s rozpadem vztahu se nedokázal vyrovnat. V okamžiku, kdy mu oznamovala rozchod, ji dokonce strhl k zemi za vlasy a zaútočil na ni šroubovákem. Žena měla štěstí, že přežila. V Sojovicích to ale mělo být jiné. V malé středočeské obci si totiž našel novou známost. O sedmnáct let starší žena byla přesně jeho typ. Nevadilo mu, že je vdaná a nakonec zřejmě ani jí samotné to nečinilo problém. Tajně se setkávali už téměř měsíc, když si slíbili schůzku během taneční zábavy. Devětatřicetiletá žena si zřejmě myslela, že tak získá dokonalé alibi a nikdo ze sousedů v malé obci její milostné tajemství neodhalí.

ČTĚTE DÁLE: Krvavý masakr na Vysočině: Mladík ubodal dva 17leté bratry, po vraždě do vězení nenastoupil

Taneční zábava byla v plném proudu, když se oba milenci vytratili ze sálu hospody. Nejprve se přesvědčili, že je nikdo nesleduje, a vydali se do noční tmy směrem ke břehu řeky Jizery. Svou roli možná sehrál alkohol. Nebo každý z milenců očekával od schůzky na břehu řeky něco jiného. Pár se znal jen několik málo týdnů a žena vůbec netušila, čeho je její mladý milenec schopný. O útoku na předchozí partnerku jí Marcel Hazdra neřekl.

Co přesně zažehlo spor mezi zamilovanou dvojicí, se detektivům nikdy nepodařilo zcela objasnit. Mladý vrah vysvětloval vyšetřovatelům, že ho žena zatěžovala vyprávěním o svých pocitech a dokonce tvrdil, že chtěl z místa odejít, ale žena se ho snažila násilím u řeky zadržet. Prý mu řekla, že si o jejich vztahu začínají sousedé vyprávět a ona jim nechce být pro smích. Podle výpovědi Hazdry mu pak sama žena vytáhla z kapsy jeho nůž a během potyčky se smrtelně zranila. Zbraní se prý původně na taneční zábavu vybavil kvůli případné obraně před ženiným manželem. Souhrn důkazů ale ukazoval, že smrt ženy nezavinila zřejmě jen nevinná potyčka. Podle soudních lékařů ji mladík bil, rdousil a dokonce zasáhl nožem hned na jedenácti místech. To neodpovídalo verzi o nešťastné náhodě.

Vrah mířil na obličej

Mrtvou ženu objevila jedna ze sousedek až druhý den ráno. Všimla si těla na břehu řeky a nejprve myslela, že jde o opilce, který ze zábavy nedošel předešlou noc domů. Až když přišla blíž a zahlédla krev, zalarmovala policii. Kriminalisté brzy od množství svědků zjistili, s kým žena odešla. Jejich románek zřejmě nebyl takovým tajemstvím, jak si oba milenci mysleli. Marcel Hazdra na začátku vyšetřování navíc nezapíral. O motivu ale mluvit nechtěl.

Policisty hlavně překvapovala brutalita, s jakou mladý vrah svou milenku zabil. Po prvotním ohledání mrtvého těla se zděsili. Většina ran nožem totiž byla vedena přímo do obličeje. Podle soudních znalců to značí vysokou míru nenávisti, kterou pachatel musel k oběti chovat. Tohoto faktu chtěl využít advokát Marcela Hazdry, který se u soudu snažil naznačovat, že vrahem mohl být i zhrzený manžel, který odhalil nevěru své ženy. Mladík dokonce soudci tvrdil, že ho žena zřejmě jen využívala jako pomstu svému muži, který oba milence dokonce nejméně jednou přistihl v posteli. Advokát obviněného několikrát opakoval, že to mohlo být mnohem silnějším motivem k vraždě, než jaký měl jeho klient. Soudce ale téhle verzi neuvěřil a Vrchní soud poslal Marcela Hazdru na patnáct let za mříže.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Posun v případu koster nalezených v Praze 5. Ve hře jsou vraždy z 90. let i zabiják z Číny

Tagy:
Velikonoce milenec vražda vrah Středočeský kraj ubodání krimi napadení trestná činnost Jizera Zvlášť závažné zločiny trestná činnost, právo a spravedlnost Sojovice Marcel Hazdra