Hajný našel po dvou dnech 8letou Julii, která se ztratila v lese. Je v péči zdravotníků

Pátrání Julia

Dívka z Německa se našla

Policie našla osmiletou dívku, která se v neděli ztratila při hře v lese na vrchu Čerchov na Domažlicku. Podle informací CNN prima NEWS je živá a poputuje do péče zdravotníků. Společně s dívkou zmizeli i dva chlapci, kteří se ale našli díky náhodně projíždějící cyklistce. Policisté informovali o nalezení dívky na Twitteru.

Dívka zmizela v neděli. Rodiče holčičky se společně se svou dcerou, šestiletým synem a devítiletým synovcem vydali v neděli přes německé hranice do Česka na pěší túru. V lese u Čerchova na Domažlicku si chtěli cestu zpět zpříjemnit hrou stopovačka, děti se však od dospělých vzdálily příliš daleko a všechny se ztratily.

„Děti utíkaly dopředu a rodiče je ztratili z dohledu. Chlapci pak potkali cyklistku, která s nimi čekala na dospělé, dívka ale byla pryč,“ přiblížil mluvčí hornofalcké policie Florian Beck pro web bz-berlin.de.

Nebezpečné bylo, že teploty v noci klesaly pod bod mrazu. Ze vzduchu prostor monitorovaly vrtulníky s termovizí, na zemi pomáhalo i téměř 40 kynologů s vycvičenými psy.

„Do pátrací akce se zapojily také stovky policistů a hasičů. Společně udělali několikasetmetrovou rojnici a propátrávali lesní porost. Bohužel zatím s negativním výsledkem. Spolupracujeme s německými policisty, probíhají schůzky českého velitele opatření a německého koordinátora,“ informovala v úterý ráno CNN Prima NEWS domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Zapojilo se přes 200 českých i německých záchranářů

V úterý začaly děvčátko hledat záchranné týmy policistů z pořádkové i dopravní policie, ze zásahové i pořádkové jednotky, studenti z policejní školy, profesionální i dobrovolní hasiči. Na pomoc přijeli i pracovníci ze šumavského národního parku a lesníci Městských lesů Domažlice, kteří mají zkušenosti s pohybem v zalesněné krajině.

Do pátrání po dívce se nejdříve zapojilo přes 200 českých i německých záchranářů. Až v úterý odpoledne policie oznámila, že dívku, která míří do péče zdravotníků, našli živou. Byla podchlazená však a unavená.

Tagy: