Trpký konec kauzy ztraceného miminka v Kroměříži? Policie zřejmě případ odloží, sousedé zuří

Případ ztraceného novorozence v Kroměříži se nejspíš blíží ke svému trpkému konci. Rodiče nebyli schopni říct, kde se miminko nachází, a proto případ kriminalisté původně vyšetřovali jako vraždu. Nyní se ho však chystají odložit. Vedle toho vyšetřování jednoho z nejtragičtějších případů vražd v rodině, jenž se stal v Loučce u Valašského Meziříčí, stále pokračuje.

V domě v těsném sousedství kroměřížské nemocnice měla žena údajně porodit své dítě. Novorozence však dodnes nikdo nenašel. „Byla tam řada výslechů, řada zkoumání. S největší pravděpodobností případ v Kroměříži bude odložen s tím, že nedošlo k usmrcení. Ale v roce 2022 byly zahájeny úkony trestního řízení v případu vraždy. Pravděpodobně došlo k samovolnému potratu,“ uvedl náměstek krajského ředitele policie Jindřich Kučera.

Obyvatelé domu jsou z tohoto konce poněkud nesví. „Není mrtvola, není vražda,“ reagoval na informaci jeden z obyvatel domu. „Policajti to neřeší, bez těla není vrah, že jo. Takoví lidi chodí po svobodě? To nejde,“ podivoval se další. Rozhodnutí o případném odložení případu by podle policie mělo padnout do konce ledna.

Případ z Loučky pokračuje

Naopak případ, kdy měl otec v Loučce u Valašského Meziříčí podle policie zavraždil své tři děti, manželku a následně se pokusil o sebevraždu, ani po devíti měsících není u konce. Obviněný muž zůstává i nadále v nemocnici a čeká se na výsledky znaleckých posudků. „V současné době je zkoumán z oblasti v oboru psychologie a psychiatrie,“ doplnil Kučera.

Tragédie otřásla na konci dubna celou obcí. Brzy ráno se nejdříve ozval ohlušující výbuch. Záchranáři v troskách domu našli tři děti a jejich matku. Byli mrtví. 31letý otec rodiny skončil v kritickém stavu v ostravské nemocnici.

Po pár dnech vyšetřování bylo jasno. Otec rodiny podle policie zavraždil manželku i své děti ve věku od jednoho do šesti let. Poté se zřejmě pořezal nožem a úmyslně způsobil výbuch plynu v domě. Sebevražda se mu ale nepovedla. Obviněnému muži hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Tagy:
policie vražda dům novorozenec Kroměříž Kroměřížská nemocnice a.s. Jindřich Kučera