Policie obklíčila podezřelého z masakru v Monterey Parku. Muž v dodávce spáchal sebevraždu

V kalifornském městě Torrance se odehrál policejní zásah, který souvisel s dřívější střelbou ve městě Monterey Park, při níž zahynulo deset lidí. Bezpečnostní složky obklíčily muže v dodávce, o němž se domnívaly, že může jít o podezřelého ze střelby. List LA Times později napsal, že zásahové komando SWAT vniklo do vozu a našlo řidiče mrtvého. Šlo o 72letého Asiata. Motiv jeho činu není známý. Podle agentury Reuters o tom informovala kalifornská policie.

Útočník zahájil palbu v sobotu večer místního času (v neděli ráno SEČ) v tanečním studiu ve městě Monterey Park, které se nachází východně od Los Angeles a kde žije početná asijská komunita.

Bezpečnostní složky později v kalifornském městě Torrance obklíčily muže v bílé dodávce, kterého ze střelby v tanečním klubu podezíraly. Zásahové komando následně vniklo do vozu a našlo v něm dotyčného mrtvého. Podle vyjádření kalifornské policie na dnešní tiskové konferenci muž spáchal sebevraždu.

„Podezřelý byl zasažen kulkou a byl na místě prohlášen za mrtvého,“ prohlásil šerif okresu Los Angeles Robert Luna. V automobilu se našla také zbraň. Úřady nepředpokládají, že by v případu byli ještě další podezřelí.

Muž podezřelý ze střelby je podle popisu svědků Asiat ve věku mezi 30 až 50 lety, píše Reuters s odvoláním na úřady. Šerif okresu Los Angeles Robert Luna na svém Twitteru mezitím zveřejnil snímky podezřelého. Muž na záběrech, pořízených zřejmě bezpečnostními kamerami, má brýle, tmavou bundu a tmavou čepici s bílými pruhy.

Další střelba v americkém státě Louisiana

Dvanáct lidí utrpělo zranění při nedělní střelbě v nočním klubu ve městě Baton Rouge v americkém státě Louisiana. Jeden ze zraněných je v kritickém stavu, informovala podle agentury AP policie. V souvislosti s útokem zatím nebyl nikdo zadržen.

Podle policie se jednalo o cílený útok. „Předběžné vyšetřování ukázalo, že se nejednalo o žádný nahodilý násilný čin,“ prohlásil šéf policie města Murphy Paul. „Domníváme se, že terčem byly jisté osoby a další lidé utrpěli v souvislosti s útokem zranění,“ dodal. Policisté uvedli, že ke střelbě došlo v neděli kolem 1:30 místního času (8:30 SEČ).

Tagy: