Srazil chodce, odklidil ho z cesty a ujel. Policie v Plzni pátrá po couvajícím řidiči

Řidič srazil v Plzni při couvání chodce

Srazil chodce a ujel

Plzeňští policisté hledají řidiče, který v pondělí v jedné z tamních ulic srazil chodce. Místo poskytnutí první pomoci se navíc sraženého muže snažil ze silnice odvléct pryč, pak z místa nehody ujel. Střet natočila bezpečnostní kamera.

V pondělí odpoledne ve Smrkové ulici v Plzni couvala podél panelového domu vysokou rychlostí černá Škoda Octavia. Její řidič zřejmě neviděl muže, který se vracel z nákupu, a prudce do něj narazil. Auto chodce odhodilo na chodník.

Na záběrech z bezpečnostní kamery mladý řidič vystupuje a běží ke sraženému chodci. Pak se ale začne chovat nepochopitelně. Se sraženým mužem v bezvědomí smýká po ulici a snaží se ho ze silnice odtáhnout. Podle záchranářů je to chyba, která chodce mohla stát život.

„Rozhodně by s ním neměl manipulovat tímhle způsobem. V případě, že by chodec měl poraněnou páteř, mohl zranění podstatně zhoršit,“ uvedl Jiří Smetana, záchranář a ředitel zdravotnické záchranné služby (ZZS) Karlovarského kraje. „Muž utrpěl četná a velmi těžká zranění. S poruchou vědomí byl okamžitě transportován na urgentní příjem,“ popsala Mária Svobodová, mluvčí ZZS Plzeňského kraje.

Po řidiči mezitím začali pátrat policisté. Potom, co se chodce ze silnice snažil odtáhnout, z místa nehody ujel. Svědkům, kteří se kolem sraženého muže sešli, měl říct, že jede pro záchranku.

Ulice, ze které řidič couval, je slepá. Je proto možné, že tam za někým přijel anebo třeba někoho přivezl. I proto v ulici v úterý byli policisté. „Hledáme svědky dopravní nehody, kteří by se nám buď osobně přihlásili na nejbližším obvodním oddělení policie v Plzni, anebo zavolali na linku tísňového volání 158,“ vyzývá policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Případní svědci se mohou obrátit samozřejmě i na redakci Krimi zpráv. Sražený muž podle informací CNN Prima NEWS zůstává v nemocnici. Pro policisty je nejdůležitější zjistit, kdo černou octavii řídil.

Tagy: