Rasistický útok v Teplicích? Muž napadl matku s dítětem, incident zachytilo video

Policie řeší útok na ženu a dítě v Teplicích.

Rvačka muže a ženy kvůli dětem v Teplicích

Policie se zabývá případem rvačky mezi mužem a ženou v parku v severočeských Teplicích, která se strhla kvůli dětem. Do vyšetřování vstoupila také Rada vlády pro záležitosti romské menšiny, protože útok měl mít podle aktérky rasistický motiv. Na internetu koluje video, které část incidentu ukazuje.


Celý konflikt se odehrál v parku v Teplicích, ve kterém si děti, podle ženy, hrály s kamínky. „Zničehonic byl u mojí malé dcery ohnutý nějaký pán a mluvil mi na holku. Já říkám, co se děje, co má za problém s malou, a on říkal, ať si vychovám děti,“ popsala pro CNN Prima NEWS Natalie, účastnice incidentu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ostuda vysoce postaveného policisty. V Sokolově kradl v supermarketu, přistihla ho ochranka

Že by házely kameny po lidech, jak tvrdí někteří diskutující na internetu, odmítá. Žena tvrdí, že hádku měl vyprovokovat muž, který na ni prý začal pokřikovat vulgární nadávky. „Šel hodně blízko ke mně, že jsem ho třikrát nebo čtyřikrát musela odstrčit a říct, že mi to není příjemné, ať už se nepřibližuje. On mi potom vrazil facku a už jsme se tam začali prát,“ sdělila žena.

„Operační důstojník na místo ihned vyslal policejní hlídku,“ sdělila mluvčí policie Ilona Gazdošová. Účastnice rvačky je přesvědčená, že muži vadilo, že ona a její dcera jsou Romky. „Nechci, aby to vyznělo rasisticky z mojí strany. Kdyby tam seděly bílé děti, tak by se to nestalo,“ míní Natalie.

„Případ odsuzuji, protože v incidentu figuruje mladá žena a dítě. Dostala právní, intervenční i psychologickou pomoc,“ popsal místopředseda Rady vlády pro záležitosti romské menšiny Marian Dancso. „Celým incidentem z videa se zabýváme, máme ztotožněny všechny osoby, se kterými probíhají výslechy. Právní kvalifikace skutku zatím nebyla stanovena,“ řekla Gazdošová. „Pokud budu vycházet z toho, co mi řekla poškozená, tak to, že si vybral právě jedno dítě, které bylo mezi všemi snědé, je o to odpornější,“ dodal Dancso.

Policie se zabývá i další bitkou, a to mezi Romy a Ukrajinci, kteří se mlátili v úterý večer v Mostě. K vyloučení středně vážných zranění převezli záchranáři jednoho účastníka šarvátky do nemocnice.

Tagy:
dítě policie rasismus žena krimi Teplice napadení Rada vlády pro záležitosti romské menšiny