Policie zachránila týrané čtyřměsíční štěně, které mladý muž kopal a tloukl

Týraný pes

Surové zacházní se štěnětem

Video, které se v neděli začalo šířit na internetu, nadzvedlo ze židle nejednoho milovníka zvířat. Sousedé natočili mladíka, který surově zacházel se štěnětem. Házel s ním o zem, kopal ho a tloukl. Týrané čtyřměsíční štěně bylo v noci na pondělí zachráněno, pražští policisté ho převezli do bezpečí. Případem se zabývá i Státní veterinární správa.

„Začal psa bít, tloukl ho silněji a silněji. Vše jsem natočila na telefon a přítel běžel dolů a snažil se mladíka zastavit. Místo toho ale muž přišel s kamarádem za námi a vyhrožoval, že jsme cizinci a nic neuděláme, policie prý nepřijede,“ popsala útočníka sousedka a autorka videa.

Policie přijela, v bytě ale už nikdo nebyl. Poté, co se video začalo bleskově šířit po sociálních sítích, muž, který psa bil, si podle sousedů smazal profil a odjel pryč.

Štěně už je v bezpečí

Redakce CNN Prima NEWS v pondělí oslovila ženu, která tvrdila, že štěně patřilo jí. „Nechala jsem ho u bývalého přítele a stalo se to, co se stalo,“ řekla. Když pak viděla, jak se mladík ke štěněti chová, chtěla ho hned zpátky. „Byla jsem v šoku a vůbec jsem nevěděla, co mám dělat. Snažila jsem se dohledat, kde pes žije, ale nikde jsem ho nemohla najít,“ popsala žena. Nakonec si s expartnerem dala noční schůzku na čerpací stanici, kde zavolala na tísňovou linku.

Policie je následně odvezla na výslech. „Opakovaně jsem se ho ptala, proč to udělal a on odpověděl, že neví,“ sdělila mladíkova bývalá přítelkyně. Policistům se štěně podařilo najít, odvezli ho na veterinární kliniku a poté do útulku. Tam zůstane, dokud policisté nezjistí, kdo je jeho pravý majitel.

Veterináři u štěněte našli několik zranění. „Štěňátko přišlo ve špatném stavu, musí přibrat. V očích na bělmu má prasklé žilky, tedy krevní výrony, což mohlo způsobit přiškrcení nebo hození o zem. Jinak jsme zjistili starší zlomeninu žebra, která už je ale zhojená, a určitou vadu nebo zlomeninu čéšky,“ řekl CNN Prima NEWS veterinář Zbyněk Ryiak.

Prozatím zůstane pes v útulku

O záchraně štěněte informoval na Facebooku také europoslanec Jiří Pospíšil, který se kauzou zabýval od začátku. „Přátelé, mám pro vás dobrou zprávu. V nedělní kauze týraného štěňátka došlo k posunu! Policie a Státní veterinární správa v pondělí v noci zasáhli a týrané čtyřměsíční štěně odebrali!“ napsal Pospíšil.

Přátelé, mám pro vás dobrou zprávu.🙂 Ve včerejší kauze týraného štěňátka došlo k posunu! Policie ČR a Státní veterinární...

Posted by Jiří Pospíšil on Monday, December 21, 2020

Příběh se ho prý dotkl osobně, proto prý v pondělí večer podá trestní oznámení. „Udělám vše proto, aby takovéto týrání bylo trestáno v maximální možné míře,“ napsal Pospíšil na Facebooku. Právě on údajně apeloval na veterinární správu, aby psa ihned odebrali majiteli.

„Jsem hluboce otřesený z míry agresivity a bezcitnosti s jakou majitel štěně ve videu bije. A rovněž mne velmi rozzlobilo, že štěně neodebrali v okamžiku nahlášení týrání. Apeloval jsem na rychlé jednání policie i veterinární správy a žádal o zajištění bezpečí pro štěně. Doufám, že obě instituce pro to udělají maximum,“ napsal v neděli odpoledne Pospíšil. Mnozí lidé mu poděkovali za jednání a apelovali na něj, aby případ nenechal vyšumět.

Přeji všem hezkou adventní neděli, bohužel ne všichni ji můžou prožít v bezpečí a pokoji. 😔 Většinu dnešního dne trávím...

Posted by Jiří Pospíšil on Sunday, December 20, 2020

Europoslanec v pondělí na Facebook doplnil, že shání další svědky celého incidentu. „Jak vidíte na fotografiích, pejsek byl kromě všeho ostatního při včerejším příjmu i ve velmi špatném výživovém stavu. My právě teď dokončujeme trestní oznámení. Prosím vás, můžete-li v dané kauze poskytnout další informace, nenechávejte si je pro sebe a obraťte se s nimi buď přímo na mě, nebo na policisty v Čakovicích, kteří mají případ na starosti,“ vyzval Pospíšil.

SHÁNÍME SVĚDKY! Jak vidíte na fotografiích, pejsek byl kromě všeho ostatního při včerejším příjmu i ve velmi špatném...

Posted by Jiří Pospíšil on Monday, December 21, 2020

Tagy: