Zásah policie na pražském arcibiskupství. Na místě byla Centrála proti organizovanému zločinu

Arcibiskupství pražské sídlící v Arcibiskupském paláci na Hradčanském náměstí v Praze

Zásah NCOZ na pražském arcibiskupství

Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCIZ) v úterý zasahovali v budově pražského arcibiskupství. Policisté prověřují podezření z podvodu a arcibiskupství je v postavení poškozeného, řekl dozorující státní zástupce Jiří Pražák České televizi. Trestná činnost podle něj souvisí s převody nemovitostí z vlastnictví arcibiskupství. Na policejní zásah upozornil server iROZHLAS.cz a Český rozhlas–Radiožurnál.

„Náš útvar dnešního dne (úterý) provádí úkony trestního řízení, nicméně podávání informací má vyhrazeno Vrchní státní zastupitelství v Praze,“ sdělil mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. Dozorující žalobce uvedl, že policisté zasahují kromě arcibiskupství i na dalších místech. Kriminalisté podle něj shromažďují důkazy.

ČTĚTE TAKÉ: Obnažené ženy přerušily řeč německého ministra financí. Neděláte svou práci, křičely na něj

V případu dosud nebyl nikdo zadržen ani obviněn. „Neplánujeme, že by nyní bylo zahájeno trestní stíhání nějaké osoby,“ řekl Pražák České televizi. Odhadovaná výše škody podle něj předběžně činí přibližně 200 milionů korun.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Úmrtí matky s dcerou v Hostinném. Pitva naznačila hrozivý průběh tragédie

Tagy:
policie církev organizovaný zločin Praha trestní řízení Národní centrála proti organizovanému zločinu trestná činnost Vrchní státní zastupitelství v Praze Policie České republiky Katolická církev biskupství trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva