VIDEO: Policista v Kanadě praštil zadrženou ženou o zem. Nechtěla si sundat šálu

Záběry z incidentu v Calgary

Policista v Kanadě praštil se spoutanou ženou o zem

Kanadský soud zveřejnil video z bezpečnostních kamer policejní stanice v Calgary, na kterém je vidět konflikt mezi strážníkem Alexem Dunnem a zatčenou Daliou Kafiovou. Dunn byl obviněn z ublížení na zdraví. Žena odmítala sundat při fotografování šálu z hlavy. Dunn s ní kvůli tomu praštil o zem.

Případ se táhne už od 13. prosince 2017, kdy k incidentu došlo. Zatčená Dalia Kafiová se šla vyfotografovat, jenže si při tom odmítala sundat šál z hlavy. Policista Alex Dunn po několika výzvách se spoutanou ženou praštil o zem. Na záběrech z bezpečnostních kamer je vidět, jak jí následně teče krev z obličeje. Video se na veřejnost dostalo až v pondělí 26. října 2020.

Dunn byl z těžkého ublížení na zdraví obviněn už v roce 2019 a soud mu také pozastavil činnost u policie. Jenže v současnosti strážník u bezpečnostních složek opět pracuje. „Kvůli soudním průtahům souvisejícím s onemocněním COVID-19 bylo Dunnovi opět dovoleno vrátit se do zaměstnání. Vykonává ale pouze omezené neprovozní funkce,“ napsala v prohlášení policie v Calgary (CPS).

Právě strážníci v kanadském městě se prý nemohou s Dunnem zatím „vypořádat“, aby nenarušili spravedlivé soudní jednání. „Pokud jde o dokončení našeho interního disciplinárního procesu, dokud nebude ukončen soudní proces, budeme čekat. Poté si určíme, zda byla použitá síla v rozporu s přepisy policejní služby a zásad CPS,“ píše ve vyjádření policie.

Tagy:
policie Kanada video soud obvinění Calgary Alex Dunn Dalia Kafiová šála Dunn