Policisté na Břeclavsku nevěřili svým očím. Kamion ujel stovky metrů v protisměru

Kamion

Kamion na Břeclavsku ujel stovky metrů v protisměru

Policisté u Mikulova na Břeclavsku zpozorovali kamion, který při předjíždění dalšího nákladního vozu na hlavním tahu na Brno ujel stovky metrů v protisměru. Strážci zákona riskantní manévr natočili. Řidič cizího původu hned na místě zaplatil kauci 10 tisíc korun. Za nebezpečné předjíždění mu hrozí až roční zákaz řízení, uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

„Na hlavním tahu na Brno mohla hlídka jen těžko uvěřit vlastním očím. Šofér zahraničního kamionu totiž několik stovek metrů nebezpečně předjížděl pomalejší nákladní automobil. Devětapadesátiletý cizinec přitom strávil desítky sekund v protisměru a nerespektoval nejrůznější dopravní značení,“ uvedl Vala.

Na hazardní jízdu kamionu naštěstí ostatní řidiči rychle zareagovali a raději uhýbali ke krajnici. Policisté řidiče zastavili, dechovou zkoušku měl negativní. Na místě zaplatil nejvyšší možnou kauci, tedy 10 tisíc korun. Jeho počínáním se bude zabývat správní orgán.

„Bude ale muset počítat s tím, že si nějakou dobu určitě nezařídí. Za nebezpečné předjíždění a ohrožení ostatních účastníků silničního provozu mu totiž hrozí až roční zákaz řízení a k tomu navíc až desetitisícová sankce,“ dodal policejní mluvčí.

Tagy: