Na Vsetínsku zemřel cyklista po střetu s autem. Řidič ho možná srazil úmyslně

Policisté vyšetřují záhadnou nehodu cyklisty

Záhadnou nehodu cyklisty vyšetřují od úterního rána policisté v Hošťálkové na Vsetínsku. Podle jejich informací tam zřejmě osobní auto srazilo 36letého muže s kolem. Ten na místě zemřel.

Řidič auta z místa nehody ujel. Po několika desítkách minut policisté 45letého muže dopadli v sousední Ratiboři. Na místo vzápětí přijeli krajští kriminalisté. Existuje totiž podezření na násilný trestný čin. Policisté zatím případ nechtějí komentovat. Více má napovědět nařízená soudní pitva.

Nehoda se stala na silnici II/437 poblíž centra obce, oznámení přijala policie okolo osmé ráno. Policisté podle mluvčího Petra Jaroše zatím nevědí, jestli muž před srážkou na kole jel, nebo jej pouze vedl vedle sebe. „Vozidlo s osobou, která muže srazila, se na místě nenachází. Od nehody ujelo,“ uvedl mluvčí. Policisté navíc prověřují i možnost, že řidič cyklistu přejel dokonce dvakrát.

Sražený muž je podle dostupných údajů 21. obětí letošních dopravních nehod ve Zlínském kraji. Za loňský rok si vyžádaly nehody na silnicích v regionu podle oficiálních policejních statistik 19 lidských životů.

Tagy: