Policisté zachránili muže před sebevraždou. Chtěl skočit z mostu kvůli nešťastné lásce

Pražští policisté zachránili sebevraha. Chtěl skočit z mostu do Vltavy.

Policisté zachránili sebevraha

Pražští policisté díky rychlému zásahu zachránili muže, který chtěl ukončit svůj život skokem z mostu do Vltavy. Tvrdil, že má problémy s přítelkyní, a proto se rozhodl k radikálnímu řešení. Spáchat sebevraždu se přitom pokusil den po svých 40. narozeninách.

Muže balancujícího za zábradlím na pražském Palackého mostě si jako první všimli kolemjdoucí. Přivolali záchranáře a společně s nimi se ho pak snažili přesvědčit, aby neskákal. Na pomoc už spěchala také nejbližší policejní hlídka.

„Byla to improvizace. Někdo se té situace musel ujmout. Na místo jsme dorazili jako první hlídka a bylo na nás, abychom se k tomu nějakým způsobem postavili,“ řekl zasahující policista Tomáš Jindra.

Byl naštvaný na celý svět

Nejdřív policisté zjišťovali, jaké má muž problémy a co ho tolik trápí. „Komunikace s ním byla z počátku velmi náročná. Chvíli trvalo, než jsem získal jeho kompletní pozornost a než se odhodlal se mnou mluvit trochu víc než jednoslovnými odpověďmi,“ popsal Jindra.

Policistům se muž nakonec svěřil, že má problémy s přítelkyní. „Kromě toho, že působil velmi rozrušeně, zdálo se, že byl i pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky a jeho jednání působilo velmi nepředvídatelně,“ popsal zasahující policista.

Pak už nebylo na co čekat. Policisté využili okamžiku, kdy muž přestal vnímat okolí. „Kolega přistoupil k němu a ve správný okamžik ho uchopil a stáhl zpátky,“ vysvětlil Jindrův kolega. „Muž se snažil pasivně bránit a vykřikoval různá slova. Byl celkově naštvaný na celý svět,“ doplnil policista. Nešťastník poté skončil v péči záchranářů. Ti ho odvezli do nemocnice na vyšetření psychického stavu.

Tagy: