V Děčíně měli ubít 13letého chlapce, pak se chtěli zabít. Lidé pro mladíky žádají doživotí

Jeden z obviněných mladíků z vraždy 13letého chlapce z Děčína.

Brutální vražda 13letého chlapce z Děčína

Už více než třináct tisíc podpisů má petice žádající přísné potrestání pachatelů brutální vraždy 13letého chlapce z Děčína. Jak už CNN Prima NEWS v Krimi zprávách uvedla dříve, kriminalisté z ní obvinili dva jeho vrstevníky. Podle dostupných informací chtěli po činu spáchat sebevraždu.

Spolužáci, přátelé i rodina se přišli naposledy se zavražděným chlapcem rozloučit začátkem března do smuteční síně. Další tisíce lidí se dosud podepsaly také pod internetovou petici, která žádá přísné potrestání pachatelů.

„Udělala jsem pro chlapce petici, aby ti, kteří čin spáchali, dostali tvrdší trest. Tedy, ne deset až dvacet let, ale ten nejhorší trest, který si zaslouží – doživotí,“ uvedla autorka petice Iva Vospálková.

Z chlapcovy vraždy kriminalisté obvinili 15letého studenta a jeho 18letého kamaráda, které soud poslal do vazby. Co je k brutální vraždě vedlo, zatím policie netuší. „Obžaloba nebyla dosud podána a vyšetřování stále pokračuje,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Svůj čin ale měli mít oba mladíci podle informací Krimi zpráv dobře promyšlený. Svou oběť vylákali do lesa, následně ji měli brutálně umlátit, a dokonce i pořezat nožem. Jejich hrůzným činem vykazujícím údajně znaky satanismu se budou zabývat i psychiatři, aby vyloučili případnou duševní poruchu.

Podezřelé chování umí skrýt

Významným terapeutickým zařízením je dětské psychiatrická nemocnice v Lounech V současnosti je zde hospitalizovaných téměř 50 dětí do 18 let věku.

„Vždy záleží na prvních týdnech: jak se pacient chová na oddělení, jak se nám jeví, jak dopadnou různé testy nebo klinická pozorování. Podle toho poté situaci vyhodnotíme a kontaktujeme jiné pracoviště,“ vysvětlila ředitelka Dětská psychiatrická nemocnice Nikol Přibylová.

Jak se CNN Prima NEWS podařilo zjistit, oba obvinění chtěli krátce po činu spáchat sebevraždu léky a skokem ze skály. Nakonec to ale neudělali a matka mladšího z nich je odvezla na policii.

„Možná ani nikoho z blízkých pachatelů nenapadlo, že by mohli vykazovat deviantní nebo nepřiměřené chování,“ podotkla Přibylová. „Pokud vím, tak jeden z chlapců je velmi inteligentní. Takovýmto jedincům se zkrátka velmi dobře daří tyto projevy chování – které by společnost nemusela tolerovat – skrývat,“ doplnila.

Staršímu z pachatelů v případě prokázání viny hrozí za vraždu až 20 let vězení, mladšímu kvůli věku poloviční trest. Pokud se u nich prokáže duševní porucha, skončí v psychiatrické nemocnici nebo v detenčním ústavu.

Tagy: