Politické zemětřesení v Karlových Varech. ANO kvůli korupční kauze opouští ODS a lidovce

Hnutí ANO v Karlových Varech vypovědělo koaliční smlouvu s koalicí Spolu. Ve vedení města bylo ANO, Karlovaráci a Spolu. S Karlovaráky chce ANO i nadále spolupracovat, v zastupitelstvu budou mít i nadále většinu. Novinářům to řekla primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO). Ukončení koaliční spolupráce uložilo karlovarskému ANO celostátní vedení.

Jak uvedla Pfeffer Ferklová, ANO podle koaliční smlouvy vyvolalo smírčí řízení. „Ačkoli je cílem smírčího řízení najít kompromis, v tomto případě jednání vedlo k ukončení koaliční smlouvy. Výpověď začne platit 1. září a výpovědní lhůta je tři měsíce. Do té doby bude koalice pokračovat,“ uvedla primátorka. Místo radního Petra Bursíka navrhne jiného radního, který bude ale ve funkci jen do ukončení koaliční smlouvy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Schyluje se k ostré koaliční debatě. Státní zaměstnanci ale přidáno dostanou, míní experti

Komunální volby v Karlových Varech vyhrálo v roce 2022 ANO, které získalo 14 mandátů v 35členném zastupitelstvu. Druzí skončili Karlovaráci s pěti mandáty. Třetí SPD získala čtyři zastupitele stejně jako Spolu a KOA. Piráti a STAN obdrželi po dvou mandátech. Koalice měla 23 křesel.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zombíci a svině? Foltýn svými výroky rozpoutal debatu, Zeman sáhl k přirovnání s nacisty

Tagy: