Slovenský politik dostal ve 31 letech infarkt za volantem. Slova těhotné manželky dojímají

Krutá rána osudu zasáhla do života mladého učitele a člena slovenské Pirátské strany Benjamína Schlesingera. Teprve jednatřicetiletý muž dostal během jízdy autem infarkt, a to jen tři dny poté, co se dozvěděl, že bude dvojnásobným otcem, informoval deník Nový Čas.

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že nás navždy opustil náš kolega z Pirátské strany. Benjamín byl skvělý člověk. Manžel, otec a skvělý učitel. Miloval svou rodinu a stejně tak i svou práci, studenty a kolegy. Ještě před týdnem jsme se bavili o jeho kandidatuře do Evropského parlamentu, dnes už je všechno jinak,“ napsala na Facebooku jeho kolegyně z Pirátské strany Zuzana Šubová a v podobném duchu se neslo i oficiální vyjádření Pirátské strany – Slovensko.

ČTĚTE TAKÉ: Zabíjel kvůli prášku na bolest hlavy. 19letý vrah z Trutnovska sousedy utloukl kladivem

Schlesinger po sobě zanechal těhotnou manželku Kristinu a malou dceru. „Čekám dítě, jsem v sedmém týdnu těhotenství a máme dceru Rebeccu, která oslavila 8. února rok. Je to pro mě velmi těžké,“ svěřila se deníku Nový Čas.

I ona zavzpomínala na jeho zapálení pro práci učitele. „Žil pro ty děti, ta práce ho nesmírně naplňovala, udělal by pro ni všechno,“ uvedla Kristina.

Rodinu měl však na prvním místě. „Dělal pro mě i naši dceru maximum. Byl neskutečným štěstím mého života, které ale pominulo,“ sdělila vdova a zmínila, že právě k rodině měla směřovat i jeho myšlenky před smrtí.

„Telefonovala jsem se zdravotní sestrou, která s ním byla v posledních chvílích jeho života. Říkal jí o mě a naší rodině. Jeho poslední slova prý byla ‚Miluji je všechny,‘“ uvedla Kristina. Dodala, že o tom, že čekají dítě, se dozvěděli jen tři dny před tragédií a moc se na něj těšili.

Schlesinger chtěl být společnosti prospěšný až do posledních chvil. Zástava srdce ho postihla během jeho cesty do Řeckokatolické charity. „Nabídli mu, aby tam učil děti z Ukrajiny multimediální tvorbu,“ upřesnila žena.

Na pomoc rodině vyhlásili jeho přátelé a kolegové sbírku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policisté zasahují v Krajské zdravotní v Ústí nad Labem. Prověřují manipulaci se zakázkami

Tagy:
smrt rodina Facebook infarkt tragédie Evropský parlament Pirátská strana politika Řeckokatolická charita Benjamín Schlesinger