Divadelní svět se rozloučí se zesnulým hercem Nemcem. V plánu je i barevná oslava života

Slovensko se stále vyrovnává se smutnou zprávou o odchodu oblíbeného divadelního herce Marcela Nemce, který podlehl zákeřné nemoci. Divadlo, v němž ochotník odehrál své poslední představení před diváky, nyní zveřejnilo, kdy a kde se bude konat poslední rozloučení. Organizátoři o několik dní později chystají i akci, na níž hodlají oslavit život a kde budou moct lidé naposledy Nemcovi zatleskat. Píše o tom web Nový čas.

Nemec svůj boj s rakovinou prohrál po dlouhém a statečném boji. Několik dní před smrtí byl propuštěn z bratislavské nemocnice. Přál si totiž zemřít v rodinném kruhu mezi svými nejbližšími, píše web Nový čas.

ČTĚTE TAKÉ: Snoop Dogg v šoku: Zemřel jeho mladší bratr, pomáhal mu s hudební kariérou

Divadlo La Komika, v němž oblíbený herec odehrál své poslední představení – což bylo jedno z jeho posledních přání –, nyní na sociálních sítích zveřejnilo informace o plánovaném pohřbu. Vždy usměvavého umělce doprovodí blízcí na poslední cestě 21. února. Bohoslužba začíná ve 14:00 v Domě smutku v Kremnici, kde se Nemec narodil.

Milí diváci, sľúbili sme Vám informácie k oslave života nášho drahého Macka. Posledná rozlúčka sa bude konať 21.2.2024...

Posted by LA KOMIKA on Saturday, February 17, 2024

Zástupci divadla rovněž uvedli, že o několik dní později chystají akci, na níž oslaví život. „Oblečte se barevně a přijďte naposledy zatleskat našemu kamarádovi,“ stojí v příspěvku. Požadavek na pestrý oděv souvisí se životním optimismem, který oblíbený herec zastával. Vždy se totiž smál nebo usmíval a užíval si život naplno.

S odchodem ze života byl podle svých slov smířený. „Všechno na mou oslavu života, nebo tedy na poslední rozloučení, je připravené. Vím, že ten čas přišel, takže děkuji za všechno. Takhle to je. A takto to má být, tečka,“ pronesl několik dní před svým skonem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Margita vzdal poctu Zagorové a písní dojal celou arénu. Slzám se neubránil ani Bouček

Tagy: