Birkeho rozlítila radost Neterdy ze smrti jeho dcery. Odporné, toho dobytka nechápu, zuří

Starosta Náchoda Jan Birke (SOCDEM) se stal obětí nechutného útoku. Místopředseda spolku Manifest.cz Lukáš Neterda se radoval ze smrti jeho dcery, která tragicky zemřela kvůli plicní embolii. Neterda dal její úmrtí do souvislosti s covidem a očkováním. Birke redakci CNN Prima NEWS řekl, že výroky Neterdy jsou mimořádně odporné a zvažuje podání trestního oznámení. Podle svých slov si v posledních dnech sáhl na dno a příspěvek shledává daleko za pomyslnou hranicí.

Někdejší poslanec Sociální demokracie Jan Birke pohřbil svou mladší dceru Natálii v úterý. Ve stejné době musel sledovat příspěvek na sociálních sítích, který oslavoval její smrt. „Janu Birkemu zemřela dcera na embolii. Myslete si, co chcete, ale z této události tohoto covidisty mám upřímnou radost, přeju mu to a směju se mu. Zaslouží si to, to on nás tady týral covidismem,“ napsal Lukáš Neterda, který je druhým místopředsedou spolku Manifest a v minulosti neúspěšně kandidoval za uskupení Trikolora, Svobodní a Soukromníci do pražského zastupitelstva.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fiala a Lipavský se přou o ambasádě v Jeruzalému. Hra, kterou napsal idiot, kritizoval Zeman

Podle něj není problémem vláda, ale její voliči. „Ti musí padnout jako dcera Birkeho. Ta už progresivisty volit nebude a volby pro nás normální lidi budou dopadat o něco lépe. Přiroda to vyřeší,“ dodal Neterda v příspěvku, který následně smazal, ale redakce má jeho kopii k dispozici.

Birke na jeho slova reagoval slovy, že pokud by stáli naproti sobě, vyřešil by celý spor pár facek. „Žijeme ale v civilizovaném světě a nechápu takového dobytka, že je schopný něco podobného napsat. Já jsem udělal jednoduchou věc. Rozloučil jsem se s Natálkou a obklopili jsme se rodinou a přáteli,“ řekl pro CNN Prima NEWS Birke, který zřejmě na Neterdu podá trestní oznámení.

Autora příspěvku, který se opřel do jeho zemřelé dcery, ostře odsoudil. „Takoví lidé přece nemohou mezi námi chodit. Ten člověk se zachoval jako zvíře. Rád bych mu připomněl, že jsem se v nemocnici během covidu málem udusil a nepřežil. Chápu, že lidé mají strach a jsou podráždění. Ale ať jsou podobní lidé zticha,“ řekl Birke. Dodal, že podporu mu vyjádřili i jeho dřívější kritici z řad vrcholných politiků.

Starosta Náchoda také popsal, jakým vývojem si musela projít jeho rodina. Jeho dcera Natálie byla podle něj pod tlakem kvůli iniciativě spolku Milionu chvilek pro demokracii. „Všude po Náchodě vylepili plakáty, že jsem ukradl miliardu korun. Všichni si to fotili a ukazovali jí to. Sama za mnou přišla a řekla, že se nikdy nechce vrátit do Náchoda. Proto byla šťastná, když se dostala na školu do Prahy,“ uvedl Birke.

Krušné chvíle čekaly i na jeho druhou dceru, která měla v ten den obhajovat magisterskou práci. Následně se po dvou dnech objevily spekulace, které hovořily o znásilnění, vraždě či drogách. „Neoficiálně jsem poté zjistil, že se jednalo o plicní embolii. Proto jsem napsal status na Facebook, který měl tisíce komentářů. Pak se ale objeví jedno hovado, které napíše něco podobného,“ řekl Birke.

„Když se někdo opře do mě, tak mi to nevadí. Já to zvládnu. Ale že si bere do pusy mou dceru, která se nemůže bránit, je něco mimořádně odporného,“ dodal.

Tagy:
smrt Jeruzalém ČSSD Náchod Jan Birke Praha Strana svobodných občanů Milion Chvilek