Novotného prohřešky jsou image, expert vyslal varování ODS. Ukázal i na chybu Turka v kampani

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS)

Politolog Šárovec o kontroverzích kolem Novotného

Řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS) zná sociální sítě, jeho výroky nejsou prvoplánovým plácáním do vody. Ve vysílání CNN Prima NEWS to uvedl politolog Daniel Šárovec, který také řekl, že vládní strany doplatily v eurovolbách na skutečnost, že se jedná o „vysvědčení vládnoucího kabinetu“. Politolog v pořadu Nový den také popsal, proč mohl nově zvolený europoslanec Filip Turek zaznamenat ještě větší úspěch.

Podle Šárovce vystavil Novotný část své politické image na kontroverzi. „Svůj mandát starosty Řeporyjí dokázal obhájit a zdá se, že jsou s ním obyvatelé spokojeni,“ pronesl v pořadu Nový den s tím, že řada přehnaných výroků jsou „kaňkou na Novotného politickém působení“.

ČTĚTE TAKÉ: Elegantně ti naložím, tupá debilko, vzkázal Novotný Konečné. Ta na něj podala trestní oznámení

„Prohřešky se starostovi kupí. Otázka zůstává, co s tím ODS bude do budoucna dělat, jelikož Novotný sám několikrát přiznal, že i když se za některé výroky omluvil, v budoucnu se podobných prohlášení nejspíše nevyhne,“ poznamenal politolog.

Zdůraznil, že Novotný zná velmi dobře svět médií a sociálních sítí. „Z jeho strany tak nejde o prvoplánové výroky a plácání do vody. Je to jeho image,“ řekl. Podle Šárovce však voliči občanských demokratů tato kontroverzní prohlášení nijak nevítají.

Eurovolby jako vysvědčení vládě

Vládní strany podle něj v eurovolbách doplatily na to, že lidé vnímají toto hlasování o českých zástupcích v Evropském parlamentu jako vystavení vysvědčení vládě. „Strany proto zůstaly za hranicí očekávání. Nepodařilo se jim mobilizovat své příznivce,“ konstatoval.

Politolog rovněž připomněl úspěch lídra kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Turka, který podle něj „ulovil značnou část svých voličů na sociálních sítích“. „To, že se v poslední fázi horké kampaně stáhl do ústraní, mu spíše uškodilo. Pokud by si udržel drive, mohl být výsledek ještě lepší,“ zhodnotil ve vysílání CNN Prima NEWS.

Politolog rovněž zhodnotil, co stálo za slabším výsledkem pro Starosty a Piráty. Více se dozvíte v přiloženém videu výše.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Do Sněmovny míří čtyři noví poslanci. Nahradí úspěšné kandidáty v eurovolbách

Tagy: