Elegantně ti naložím, tupá debilko, vzkázal Novotný Konečné. Ta na něj podala trestní oznámení

Pavel Novotný a Kateřina Konečná

360° (163)

Europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM) podala trestní oznámení na řeporyjského starostu Pavla Novotného (ODS). Potvrdila to v reakci na dotaz CNN Prima NEWS. Šéfka komunistů je přesvědčena, že jí Novotný v jednom ze svých vulgárních vzkazů vyhrožoval. Komunální politik se do Konečné strefuje často, před časem ji nazval „bolševickou krávou“.

„Trochu jsem ve skrytu duše doufala, že se v ODS najdou poslední zbytky ani ne slušnosti – tu už tato strana pozbyla dávno – ale lidskosti. Mýlila jsem se. ODS je s tím, co dělá její starosta Novotný, v pohodě. Já ale v pohodě nejsem. Na nadávky jsem zvyklá. Vyhrožovat si ale od této kreatury nenechám, a tak jsem podala trestní oznámení,“ uvedla Konečná na sociální síti X.

Podle europoslankyně se Novotný zmíněné výhružky dopustil zhruba před týdnem, když Konečné během předvolební kampaně prostřednictvím sociálních sítí zaslal následující vzkaz: „Jsi tupá a pokrytecká debilka, tak akorát pro srandu králíkům. My si dáme taneček za to zneužití mého selhání k dalšímu trápení té holky (Anny Slováčkové). To si za rámeček nedáš, ty p*čo. Elegantně ti naložím, jen bude po volbách. To koště bude mít 10 metrů. A tento tweet bude slavný.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Poprvé jsem se opravdu bál, že mě z ODS vyloučí. Jsem vyloženě rád, beru to vážně, řekl Novotný

Předsedkyně KSČM se o své rozhodnutí podat trestní oznámení podělila v úterý večer, tedy krátce poté, co šéf pražské ODS Marek Benda uvedl, že nakonec nepodá návrh na vyloučení Novotného širšímu vedení strany. „Přestože překročil hranice slušnosti, zaznamenal jsem jeho veřejný projev omluvy, lítosti i odpovědného závazku odpracovat sto hodin na onkologickém pracovišti. Musíme umět odpouštět,“ řekl novinářům dlouholetý poslanec.

„Trestní oznámení jsem podala ještě před volbami 6. června – poté, co mi (Novotný) napsal, že mi ‚naloží‘. (Ne)reakce ODS byla jen poslední kapkou k tomu, abych to zveřejnila,“ upřesnila Konečná ve své odpovědi pro CNN Prima NEWS.

Ostrá reakce na Dostála

Novotný popudil velkou část české společnosti, když začátkem května komentoval fotografii hudebníka Felixe Slováčka s Konečnou a dalšími představiteli volební koalice Stačilo!. „Felix byl vždycky debil,“ uvedl starosta Řeporyjí.

Pomyslný špunt pak odpálil dalším příspěvkem: „Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička bohužel nemá žádnou šanci. Tohle ale přehnal.“ Proti zmíněnému prohlášení, které Novotný nakonec smazal, se ohradila drtivá většina autorů komentářů. Kontroverzní komunální politik, který je známý mimo jiné pro své provokativní a vulgární vystupování ve veřejném prostoru, se později za svůj výrok omluvil.

CNN Prima NEWS ještě týž den požádala o reakci ODS. „Výrok, který pan Novotný následně smazal, byl necitlivý, neuctivý, celkově nevhodný a určitě nepatří do veřejného prostoru. V ODS trváme na slušné a věcné diskuzi,“ uvedla strana ve své odpovědi.

Bendův výrok o odpuštění však zkritizoval nově zvolený europoslanec za koalici Stačilo! Ondřej Dostál. „Až na to, že odpustit musí poškozený, a to po účinné lítosti pachatele, ne spolustraník. Tohle se doučte,“ vzkázal ODS.

Ani v případě názorů na Dostála si Novotný zrovna nebere servítky. „Drž hubu, buzerante lízající zadek komunistům. Fujky, nikoho nezajímáš. Nikdo tě neslyší, ty vym*daná, bezejmenná, bolševická nulo,“ pustil se starosta Řeporyjí do Dostála před pár dny.

A jak Novotný vnímá kritiku od představitelů samotné ODS? „Beru tento signál, který jsem dostal, poměrně vážně. Opravdu jsem vyloženě rád, že mě z ODS nevyloučili. Poprvé jsem se opravdu bál, že by se to mohlo stát,“ sdělil pro CNN Prima NEWS.

Tagy: