Polský obchod lákal na český týden. Za tuzemské vydával sýry ze Slovenska nebo Belgie

Polský obchod řetězce Aldi.

Nákupy v Polsku

Polští zákazníci měli slíbený v obchodě Aldi český týden. Nakoupit ale mohli i potraviny, které z tuzemské produkce rozhodně nejsou. Týká se to například slovenské brynzy nebo balkánského sýru. Pivaři také mohou polemizovat nad nabízeným pivem značky Starozdroj.

Obchodní řetězec Aldi přichází s tématickými týdny podobně jako tuzemský obchod Lidl. Poláci pro své zákazníky připravili český týden, který je ale velmi diskutabilní. V letáku Aldi jsou například slevy na Kostelecké uzeniny, Lentilky, Kofolu nebo Marlenky. Některé produkty jsou ale pro našince s podivem.

ČTĚTE TAKÉ: Němce rozčílilo drastické zdražení kebabu. Levice žádá cenový strop, Scholz je striktně proti

Týká se to například slaných Brynzových dukátů. Podle obalu se má jednat o slané sušenky s příchutí. Brynza je ale produkt typicky slovenský a s Českem nemá žádnou spojitost.

Podobně je na tom i romadur. Nabízený sýr sice vyrábí jihočeská Madeta, typově jde ale o produkt původně z Belgie. Česky nezní ani nabízený Pařížský salát nebo Balkánský sýr.

Čeští pivaři se také mohou podivovat nad sortimentem nabízených piv. V nich nalezneme například Lobkowicz vlastněný čínskou společností CITIC nebo Starozdroj s údajnou českou tradicí od roku 1911. Stoprocentní pivo v českých rukou je tak pouze státní Budějovický Budvar, který je v letáku také nabízen.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vláda zničila naši ekonomiku, uvedla Šichtařová. Nechme ideologie a vraťme se ke kapitalismu

Tagy: