Pomočený muž se v Plzni dobýval lidem do bytů. Strážníkům chtěl marně utéct, ukazují záběry

Pomočený muž v Plzni se dobýval do cizích bytů

Záběry policejního zákroku v Plzni ze Solní ulice ukazují, s čím se musí strážníci během své práce potýkat. Ve středu zpacifikovali muže, který měl pravděpodobně pod vlivem alkoholu bouchat na dveře různých bytů. „Strážníci opilce nalezli ve třetím patře ležícího na schodišti. On i schody v domě byly znečištěné močí a všude kolem se vznášel zápach po alkoholu. Muž komunikoval nesrozumitelně a neměl u sebe žádné doklady,“ popsala událost mluvčí městské policie podle webu Krimi-Plzeň.

Policisté chtěli muže podrobit dechové zkoušce a odvézt ho na služebnu, ten jim ale začal klást odpor. „Strážníci použili zákonné výzvy, načež se muž uklidnil, ale o chvíli později se pokusil utéct od vozidla,“ informovala policejní mluvčí podle Krimi-Plzeň.

ČTĚTE TAKÉ: Zoofilní matku viní z oběšení svých dvou dětí na vodítku, hrozí jí trest smrti. Syn se jí zřekl

Zasahující policisté na nic nečekali a muže za pomoci donucovacích prostředků povalili na zem a spoutali. „Pro podezření z narušování veřejného pořádku a vzhledem k jeho značné opilosti byl muž následně převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ doplnila mluvčí s tím, že jednání muže a další úkony policisté vyřešili až poté, co vystřízlivěl.

VIDEO: Pomočený a silně zapáchající muž se dobýval do cizích bytů. Strážníci ho museli zpacifikovat, spoutat a transportovat na PAZS. Veškeré informace naleznete zde: https://www.krimi-plzen.cz/a/zakrok/

Posted by Krimi Plzeň on Wednesday, September 25, 2024

V červnu se na Plzeňsku stal podobný incident – muž se zranil během potyčky, když bránil svou přítelkyni. Agresor ho dvakrát napadl a on tak skončil v bezvědomí. „Oba muži byli při útoku pod vlivem alkoholu. Jednadvacetiletý muž nadýchal přibližně jedno a půl promile, třiadvacetiletý muž téměř jedno promile,“ poznamenala plzeňská policejní mluvčí Eva Červenková.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Sedm na jednoho. Fotbaloví chuligáni si v Praze vyřizovali spory, zapojili se i MMA zápasníci

Tagy: