Pomozte Dorotce zpátky na tlapky. Ochrnutá fenka má za sebou operace, potřebuje rehabilitaci

Teprve dvouletá fenka francouzského buldočka Dorotka nemá nejlehčí psí život. Během něj už prodělala dvě operace, první kvůli nádoru, druhou zapříčinila prasklá ploténka. Právě ta způsobila, že Dorotka ochrnula na zadní tlapky. Psí bojovnice se však nevzdává a snaží se opět rozběhnout. O pomoc nejen pro sebe žádá i veřejnost.

Příběh, který je zveřejněn na stránkách Donio, „vypráví“ sama fenka. „Jsem Dorotka, fenka francouzského buldočka. I když jsem na světě něco málo přes dva roky, život se se mnou moc nemazlí. Na veterině jsem jako doma,“ uvádí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Co bude s kokršpanělem Lojzou? Po Babišovi psa z útulku využil i Rakušanův resort.

V září minulého roku podstoupila Dorotka první operaci. „Kvůli naštěstí nezhoubnému nádoru, který jsem měla mezi žaludkem a tenkým střevem,“ vysvětluje. Nedávno však fenku potkaly další zdravotní komplikace. „Stalo se to z ničeho nic. Do rána jsem ochrnula na zadní tlapky a vůbec jsem nebyla schopna se postavit. Okamžitě mě hospitalizovali na veterinární klinice Jaggy Brno, kde zjistili, že mi praskla ploténka, načež vznikl hematom, který tlačil na míchu,“ vysvětluje.

Právě kvůli tomu fenka ztratila cit v zadních končetinách. Dorotka ani její majitelka se však nevzdávají a dělají vše pro to, aby se fenka opět mohla prohánět se svými psími kamarády. Jelikož se však jedná o již druhou finančně náročnou operaci, žádá majitelka Kateřina Jeřábková jménem své fenky o pomoc.

„Dorotka je už úplně od malinka stálým zákazníkem veteriny. Akutní operace nádoru vyšla na 33 tisíc, operace plotýnky na 48 tisíc. Proto jsem se rozhodla požádat o pomoc s financováním,“ vysvětlila redakci CNN Prima NEWS Jeřábková.

„Peníze z této sbírky poslouží k zaplacení všech výdajů za operaci, hospitalizaci a následující potřebné fyzioterapie. Pokud by se vybralo peněz více, tak bychom zbylé finanční prostředky darovaly na spolek Francouzské potěšení z.s., kde je spousta takových placatých čumáků, jako jsem já,“ dodává fenka.

Pokud i vy chcete Dorotce pomoci opět se postavit na všechny čtyři tlapky a případně podpořit spolek, můžete tak učinit skrze sbírku na stránkách Donio.

Tagy: