Čeká nás výrazné oteplení. Pondělí bude deštivé, pak se ale počasí zlomí

Počasí 3.10.2022 (6:07)

Začátek týdne s sebou přinese deštivé počasí, teploty však budou poměrně příznivé. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) očekávají, že teploměry naměří až 16 °C. Jak bude v následujících dnech?

V pondělí bude v Česku převládat proměnlivá oblačnost. Lidé by navíc neměli zapomenout deštníky, po celý den se zejména na severu a severovýchodě očekávají místy přeháňky – na horách pak četnější srážky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C, na horách pouze kolem 6 °C.

V noci na úterý bude převážně oblačno až zataženo, na jihozápadě Čech však může být i polojasno. K ránu se pak očekávají ojediněle mlhy. Stejně tak se mohou v severovýchodní polovině ojediněle objevit přeháňky. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C, na jihozápadě Čech však klesnou až ke 4 °C.

V úterý bude zpočátku oblačno až zataženo, na severovýchodě se očekávají místy přeháňky. Odpoledne a k večeru však bude postupně na většině území polojasno až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 14 až 18 °C.

A jak bude v následujících dnech? Ve středu teploty vystoupají až k 21 °C, ve čtvrtek a v pátek dokonce ještě o stupeň výše. Ačkoliv bude převážně polojasno či skoro jasno, očekávají se přeháňky.

Tagy: