Poslední dny Josefa Laufera před osudnou operací. Hýřil úsměvy, pak přišly komplikace

Herec Josef Laufer

Zemřel Josef Laufer

Herec a zpěvák Josef Laufer až do svých 80 let hýřil vitalitou. Měl před sebou spoustu pracovních projektů a s kamarádem právě dopsal nový muzikál pro Divadlo Broadway. Vše ale překazila plánovaná operace srdeční chlopně, při které prodělal srdeční zástavu, po níž ho lékaři uvedli do umělého spánku. Z něj se neprobral až do své smrti.

Ještě dva dny před chystaným zákrokem se Josef Laufer v Praze zúčastnil tenisového turnaje osobností ve čtyřhře. Podle přítomných byl na svůj věk ve skvělé kondici, úsměvy rozdával na všechny strany a vyzařovala z něj obrovská energie.

ČTĚTE TAKÉ: Měli ho odpojit už dávno, smrt je pro něj vysvobozením, řekl o Lauferovi Troška

Další den se pak účastnil příprav na rodinný muzikál Ostrov pokladů v hudebním studiu Zdeňka Hrubého. „V neděli, když jsme finišovali, mi řekl: ‚V pondělí jdu na ten zákrok, v úterý ti zavolám a doděláme to,‘“ poznamenal pro CNN Prima NEWS tehdy Hrubý s tím, že Laufer samotný zákrok pokládal za banální a počítal s tím, že kvůli němu v nemocnici pobude maximálně dva dny.

Při operaci ale nastaly nečekané komplikace a Laufer musel být uveden do umělého spánku. Od té doby byl v takzvaném vegetativním stavu, kdy s pacientem rehabilitují sestry, má otevřené oči, při vědomí je ale pouze částečně.

Herce pravidelně navštěvovala jeho dcera Ester, která mu pouštěla vzkazy od kamarádů a kolegů, vyřizovala povzbuzující slova od fanoušků. Na jedné z nahrávek byl i hlas jeho manželky, kostýmní výtvarnice Ireny Greifové, která před dvěma lety zemřela ve věku 83 let. K jeho probuzení bohužel nic nepomohlo. Pozemská pouť Josefa Laufera skončila v jeho 84 letech.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nesvačilová na gymplu zfalšovala vysvědčení. Herečka popsala šok svých rodičů

Tagy: