Poslední dny královny Alžběty II. Sotva uzvedla konvičku na čaj, vlastní slabost ji rozčilovala

V posledních měsících svého života byla královna Alžběta II. natolik zesláblá, že sotva dokázala uzvednout konvičku na čaj, uvedly pro web MailOnline zdroje z královské rodiny. Královnu její „nešikovnost“ prý velmi rozčilovala.

„Její Veličenstvo sotva vidělo a už nemělo sílu. Královnu rozčilovalo, když vylila trochu čaje z konvičky na tác a způsobila tak nepořádek. Nesnášela to. Žádala proto služebnictvo o menší konvičku a byla frustrovaná, když na to personál zapomněl,“ cituje královský zdroj web MailOnline.

ČTĚTE TAKÉ: Naděje na usmíření královské rodiny? Harry poslal Kate vzkaz, chce minulost hodit za hlavu

Alžběta II. zemřela 8. září 2022 a její odchod zahalil celou Velkou Británii do smutku. Královna zemřela jen dva dny poté, co splnila svou poslední povinnost – rozloučila se s Borisem Johnsonem a jmenovala Liz Trussovou novou premiérkou. Už tehdy bylo patrné, jak je královna zesláblá.

Pár měsíců po její smrti úřady zveřejnily oficiální úmrtní listinu, která uváděla příčinu jejího úmrtí a čas, kdy zemřela. V dokumentu stálo, že zemřela na vysoký věk a žádné jiné faktory nehrály roli, připomněl deník The Mirror.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zelený král Karel. Panovník vybavil hrad solárními panely, jeho Bentley bude jezdit na biopaliva

Tagy: