Poslední fotografie před smrtí. Mistr světa zemřel v 50 letech, nemoc ho změnila k nepoznání

Rakovina vzala bývalému vynikajícímu tyčkaři Timu Lobingerovi hodně sil, 50letý sportovec se přesto nevzdával a bojoval do posledního dechu. Ačkoliv zhubl desítky kil, snažil se udržet v kondici. Pracoval s posilovacími pásy, chodil po schodech a cvičil s činkami. Dva dny před svou smrtí dokonce poslal deníku Bild fotografie dokumentující jeho statečný boj se zákeřnou nemocí.

Halový mistr světa z roku 2003, který jako první Němec překonal pod otevřeným nebem laťku ve výšce šesti metrů, zemřel ve čtvrtek 16. února. „Svůj boj neprohrál, ale vyhrál ho po svém,“ řekla jeho rodina v oficiálním prohlášení.

Lobingerovi lékaři diagnostikovali leukémii před šesti lety. Terapie ale na jeho nemoc nezabírala. Už loni v říjnu bývalý sportovec přiznal, že vyléčení neočekává. „Moje rakovina je příliš agresivní. Ale stojí za to bojovat o každý den, který žiju a můžu strávit s rodinou,“ řekl v rozhovoru pro Bild.

ČTĚTE TAKÉ: Schwarzenberg skončil v nemocnici. Lékaři museli vyřešit vážné komplikace

Že se Lobinger rozhodně neplánoval vzdávat, dokazují i fotografie, které má k dispozici deník Bild. Ačkoliv mu nemoc vzala hodně sil, denně dřel v posilovně a také pracoval. Hodně času pak trávil i se svými třemi dětmi. Jeho nejstarší dcera Fee mu dokonce těsně před Vánoci přivedla na svět první vnouče.

Poslední dny podle informací německého deníku trávil Lobinger především se svým nejmladším synem Okkertem, kterému láskyplně říkal Okki. „Tim Lobinger zemřel 16. února v Mnichově po těžké nemoci ve věku 50 let. Bývalá legenda skoku o tyči usnula klidným spánkem v kruhu svých blízkých,“ uvedla jeho rodina.

Lobinger v tyčkařském sektoru zářil na přelomu tisíciletí a největší úspěchy sbíral v hale. V roce 1998 se stal ve Valencii mistrem Evropy, o čtyři roky později ve Vídni triumf zopakoval. Následující rok získal v Birminghamu i titul světového šampiona v hale. Z obou světových akcí pod střechou má ve sbírce i bronz. Pod otevřeným nebem získal na ME tři medaile, dvakrát byl druhý a jednou třetí.

Tagy: