Schwarzenberg skončil v nemocnici. Lékaři museli vyřešit vážné komplikace

Někdejší ministr zahraničí Karel Schwarzenberg skončil v nemocnici. Informoval o tom server Expres.cz s tím, že čestný předseda TOP 09 nestojí o návštěvy. Se Schwarzenbergem posléze mluvili redaktoři deníku Blesk. Přiznal jim, že měl ucpanou tepnu, a proto museli urychleně zasáhnout lékaři. Nyní už je však v pořádku a míří domů.

„Ucpala se mi jedna tepna, tak ji museli prošťouchnout. Ale už jsem v pořádku a zrovna odjíždím,“ svěřil se 85letý Schwarzenberg deníku Blesk.

ČTĚTE TAKÉ: Jelínek: Naváže Pavel na Havlovu zahraniční politiku? Občas sledujeme spíše její karikaturu

Zdravotní problémy ho přitom trápí už delší dobu. „Mám stejnou nemoc jako pan prezident, tudíž strašně pajdám. Zeman mě s tím vozíkem předběhl. Já si ho asi pořídím příští rok,“ řekl v roce 2021 pro Blesk. Invalidní vozík si posléze skutečně pořídil a poslední rok se na něm pohybuje. „Všechno se u mě zhoršuje,“ přiznal před dvěma lety s tím, že mu lékaři diagnostikovali také cukrovku.

Schwarzenberg poprvé zasedl do Poslanecké sněmovny v roce 2010, tehdy mu bylo 72 let. O tři roky později se ucházel o post prezidenta. Tehdy se ve volbách utkal s Milošem Zemanem a umístil se na druhém místě. „Miloš Zeman je vysoce profesionální politik, který je velmi inteligentní, má politický instinkt a musím říci, že to byl soupeř, který člověka opravdu bavil. Byl a dodnes to je zajímavý člověk, zkušenej borec,“ řekl Schwarzenberg v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Se Sněmovnou se rozloučil v říjnu 2021.

Tagy: