Poslední rozloučení se Schwarzenbergem: Na knížete ve vysílání vzpomenuli Kocáb i Czernin

Karel Schwarzenberg

Poslední rozloučení s Karlem Schwarzenbergem (2)

Česko se v sobotu rozloučilo s Karlem Schwarzenbergem, bývalým ministrem zahraničí, poslancem, senátorem a kancléřem prezidenta Václava Havla. CNN Prima NEWS si od sobotních 10:00 připravilo speciální vysílání s názvem Poslední rozloučení s Karlem Schwarzenbergem.

Moderátorka Markéta Fialová ve studiu přivítala řadu významných osobností a komentátorů a nabídla divákům i rozhovory s blízkými spolupracovníky a přáteli Karla Schwarzenberga. Tým reportérů CNN Prima NEWS přiblížil atmosféru Pražského hradu, kam dorazila řada významných osobností i šlechticů z Česka a ze zahraničí, v přímých vstupech.

ČTĚTE TAKÉ: Česko se rozloučí se Schwarzenbergem: Na smuteční mši dorazí šlechta i vrcholní politici

Od 12:00 divákům CNN Prima NEWS nabídla přímý přenos zádušní mše v katedrále sv. Víta. Vedle komentářů a rozhovorů si redakce připravila i několik specialit – mimo jiné sekvence vytvořené s pomocí rozšířené reality (AR). Diváci tak viděli rozbor erbu rodu Schwarzenbergů i jejich rodokmen přímo ve zpravodajském studiu CNN Prima NEWS.

Na Karla Schwarzenberga ve vysílání vzpomenuli například Miroslav Kalousek, Tomáš Czernin, Michael Žantovský, Jan Ruml, Dan Bárta, Jiří Pospíšil, Michael Kocáb a další.

Přímo ve studiu poslední rozloučení okomentovali bývalý ministr zahraničních věcí Cyril Svoboda, historik Jaroslav Šebek, šéfkomentátor Deníku Martin Komárek a komentátor CNN Prima NEWS Martin Schmarcz.

Tagy: