Poslední zahraniční novináři v Charkově. Štáb CNN Prima NEWS informuje i přes výbuchy kolem

Štáb CNN Prima NEWS s reportérkou Darjou Stomatovou zůstal v Charkově jako poslední zahraniční novináři.

CNN Prima NEWS je posledním zahraničním štábem v Charkově

Štáb CNN Prima NEWS ve složení reportérka Darja Stomatová a kameraman Ján Schürger zůstali jako poslední ze zahraničních novinářů v ukrajinském městě Charkov nedaleko bojové linie. Jak popsala Stomatová v živém vstupu, když začal platiti zákaz vycházení, mezi lidmi upoutali velkou pozornost.

„Je zde šest hodin večer a právě začal zákaz vycházení, který bude trvat až do šesti ráno. Obyvatelé pravidla dodržují, například obchodní dům by byl otevřen do večera, ale je už zavřený. Občas projedou jen nějaká auta, ale jde o lidi, kteří spěchají domů,“ popsala Stomatová v živém vstupu.

Osvětlení ve městě bylo už zhasnuté, fungovaly jen semafory. „Neozývají se jen zvony, ale i dělostřelectvo,“ vylíčila reportérka atmosféru v Charkově. Právě i zvony mohou kromě sirén varovat lidi, aby se urychleně šli schovat do nejbližšího bunkru a vyhnuli se tak případné střelbě v ulicích.

Oproti situaci před pár dny se lidé prý začínají se situací na Ukrajině smiřovat. „V ulicích je jich víc, dokonce některé obchody už byly otevřené. Regály jsou ale stále prázdnější, protože vázne zásobování. Dochází i pohonné hmoty a co jsme zjišťovali, Charkov potřebuje hlavně palivo,“ uvedla Stomatová.

„Možná teď slyšíte výbuchy,“ vyhrkla náhle. Ke konci vstupu jen podotkla, že jako jediný zahraniční štáb ve městě jsou vidět. „Poutáme velkou pozornost,“ prozradila.

Tagy: