Smrt dítěte v Mostě: Útočník chlapce bodl nožem, tvrdí policie. Podala návrh na obžalobu

Policie navrhla obžalovat muže, který loni v květnu bodnul v Mostě do krku malého chlapce.

Obžaloba za pobodání dítěte

Až 18 let vězení hrozí 31letému muži, který loni v květnu podle vyšetřovatelů po hádce s jiným mužem bodnul nožem malého chlapce do krku na ulici v Mostě, dítě následně zemřelo. Jak zjistila redakce CNN Prima NEWS, policejní vyšetřovatel ho navrhl obžalovat.

„Mohu potvrdit, že policejní vyšetřovatel v uplynulých dnech podal návrh na obžalobu pro trestné činy pokusu o vraždu, usmrcení z nedbalosti a nebezpečného vyhrožování,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie na železnici. Otec a syn přišli o život pod koly vlaku, měli ležet na kolejích

Spis v současnosti zpracovává krajská státní zástupkyně. „Pokud státní zástupkyně nenalezne žádná pochybení ze strany policejního orgánu, přibližně do měsíce by měla být ve věci podána obžaloba. Jde o vazební věc, a je tak třeba postupovat co nejrychleji,“ potvrdila náměstkyně z Krajského státního zastupitelství v Ústí nad Labem Kateřina Doušová.

Je připraven čelit následkům, říká obhájce

Incident se odehrál 27. května loňského roku v Rozmarýnové ulici před mosteckou základní školou. Po slovní rozepři 31letý útočník vytáhl nůž na svého staršího známého, který v rukou držel svého čtyřletého syna. Nožem se ale po muži ohnal tak nešikovně, že podle informací CNN Prima NEWS nešťastnou náhodou bodnul malé dítě přímo do krku. „Útočník se snažil napadnout nožem poškozeného a v té souvislosti došlo k bodnému poranění jak ve vztahu k němu, tak ve vztahu k nezletilému dítěti,“ doplnila Doušová.

Mezi prvními na místě pomáhal i svědek Roman. „Zaklonil jsem mu hlavičku, tekla mu krev z nosu, z pusy i z té bodné rány na krku. V tom afektu a rychlosti jsem čekal, co mi řekne záchranná služba po telefonu,“ uvedl už dříve. Na místě přistál i záchranářský vrtulník, který se ale nakonec vracel do nemocnice prázdný. Čtyřletý chlapec zemřel v přistavené záchrance.

„Je mu to velice líto, šlo o nešťastnou událost a je připraven čelit důsledkům svého jednání,“ řekl po vazebním zasedání obhájce obviněného Daniel Volák. Otci usmrceného chlapce hrozila za přestupek proti občanskému soužití pokuta 20 tisíc korun od mosteckého magistrátu. Úřad nakonec případ vzhledem k jeho citlivosti odložil.

Obviněnému muži soud před několika dny pobyt ve vazební věznici znovu prodloužil. V případě prokázání viny u soudu mu hrozí až 18letý trest vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Šokující zpověď matky. Bývalý přítel zneužívání dcery plánoval, fotil si ji, když spala

Tagy: