Posun v případu hrůzné vraždy šestiletého chlapce v Německu. Pitva odhalila příčinu smrti

Podezření policistů se potvrdilo. Šestiletý chlapec nalezený v křoví nedaleko jezera v obci Pragsdorf u Neubrandenburgu ve spolkové zemi Meklenbursko – Přední Pomořansko byl ubodán. Prokázala to páteční pitva, napsal deník Bild s odvoláním na vyšetřovatele.

Jakou zbraň vrah k usmrcení chlapce použil, není jasné, uvedla policie. Navzdory pečlivému prohledání širokého okolí se zatím nenašla. Neví se ani, zda místo, kde bylo tělo nalezeno, je místem činu, nebo vrah mrtvé dítě do křoví jen pohodil. Chlapec byl nalezen pouhých 200 metrů od domu, kde bydlel, píše web deníku Bild.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivá vražda malého chlapce v Německu. Nevrátil se ze hřiště, znetvořené tělo našli ve křoví

„Zranění, která utrpěl, nenaznačují, že by se jednalo o sexuální trestný čin. Byl ubodán a utrpěl masivní poranění v horní části těla,“ uvedla policejní mluvčí Antje Schulzová.

Po vražedné zbrani podle webu týdeníku Focus pátrají v jezeře také potápěči, zatím ale marně. Rovněž není jasný motiv vraždy.

Dítě se nevrátilo ve čtvrtek odpoledne ze hřiště, jak bylo domluveno s rodiči. Ti se ho proto spolu se sousedy vydali kolem 18:00 hledat. „Volali jsme ho, ale všechno bylo marné,“ popsal jeden ze sousedů.

Zoufalí rodiče se proto obrátili na policii. Okamžitě se rozběhlo rozsáhlé pátrání za pomoci psů a vrtulníku. Pomáhali i další obyvatelé vesnice a hasiči. „Kolem 21:15 byla nalezena mrtvola chlapce v křoví,“ uvedl jeden ze zdrojů deníku Bild.

„Lidé se snaží v této hrozné chvíli rodině pomoci,“ uvedl starosta Ralf Opitz. V Pragsdorfu žije 580 obyvatel, z toho 150 dětí.

„Chlapec má ještě čtyři sourozence. Byl živý, veselý. Často si hrál s mými dětmi a trávil u nás hodně času,“ řekla Bildu jedna ze sousedek. „Nikdy se nic podobného tady nestalo. Je to hrozné,“ dodal další soused.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bavorsko vyšetřuje vraždu 14letého školáka. Zastřelit jej měl stejně starý chlapec

Tagy: