Gang mladistvých mučil 11letou dívku. Obviněná vše popírá, oběť prý vysvlékla omylem

Mučená 11letá dívka

Šikana a surový útok na 11letou dívku stále hýbe Slovenskem

K dalšímu posunu došlo v případu týrané 11leté Andrey, kterou začátkem tohoto roku zbila skupina mladistvých ve slovenském Miloslavově. Vyšetřovatel již vyslechl hlavní obviněnou. Státní zástupce Rastislav Remet televizi TV Markíza potvrdil, že veškerou vinu popírá a tvrdí, že oběť fackovala jen proto, aby se probrala. Napadenou dívku měla vysvléknout omylem.

Příběh mučené Andrey rezonoval celým Slovenskem. Podle informací deníku Nový čas se 11letá školačka nechala vylákat o pět let staršími dětmi z okolních vesnic do opuštěného areálu. Tam ji měly poté násilně lít do hrdla alkohol, uštědřit jí několik ran a pak ji vysvléknout. Vše si navíc natáčely na telefon a přitom sprostě nadávaly. Nakonec se jedna z dívek zalekla a zavolala záchranku, která Andreu převezla do nemocnice.

Hlavní aktérkou celého incidentu měla být šestnáctiletá Ella, kterou policisté obvinili z ublížení na zdraví a výtržnictví. Tento týden ji vyslechl vyšetřovatel. Bratislavský státní zástupce Rastislav Remeta TV Markíze potvrdil, že obviněná všechnu vinu popřela.

„Popsala celý příběh tak, jak jej vnímala, a dodala, že se žádného aktivního jednání ve vztahu k nezletilé oběti nedopustila. V případě, že došlo k nějaké facce, tvrdila, že to bylo jen proto, aby se probrala z opilosti, a ne proto, aby jí ublížila,“ uvedl státní zástupce. Obviněná také tvrdí, že oběť nevysvlékla úmyslně. Údajně se její tričko zachytilo o sádru na ruce. „Bránila se tím, že když se snažila zvednout poškozenou, která byla pod vlivem alkoholu, došlo nedopatřením k jejímu vysvlečení. S obviněnou budou hovořit také psychiatři,“ doplnil Remeta.

Svědek lednového incidentu ovšem popsal její jednání zcela jinak. Tvrdil, že Ella měla se zbitou školačkou hodit o zem a pak ji fackovat.

Dívku bilo vícero dětí

Další dva obvinění by se teď měli nacházet ve specializovaném diagnostickém zařízení. Jeden z nich měl oběť také udeřit. Podle prokurátora ho však policie nemůže obvinit. V době útoku totiž chlapci 14 bylo let. Svědek měl prokurátorovi také potvrdit, že dívku bilo vícero dětí. „U ostatních nezletilých probíhá šetření v rodinách za účasti psychologa, aby se zjistila možná míra jejich narušení i ve vztahu k dalším postupům,“ poznamenal státní zástupce.

Vyšetřovatelé stále čekají na další znalecké posudky. Zkoumají například také obsah mobilních telefonů. Oběť rvačky bude také vyšetřena psychiatrem, a to kvůli možné posttraumatické stresové poruše. „Neboť je nutné zjistit, zda nedošlo k vážnému poškození jejího duševního zdraví. Tato skutečnost může mít vliv i na případné zpřísnění právní kvalifikace,“ uvedl Remeta.

Tagy: