Posun ve vyšetřování tragédie v Předlicích: Výsledky pitvy přiblížily, proč rodina zemřela

Policie vyloučila cizí zavinění v případu tragického sobotního požáru v ústeckých Předlicích, při kterém uhořeli dva dospělí a dvě děti. Ukázaly to výsledky pitvy zemřelých.

„V dopoledních hodinách proběhla soudní pitva, která vyloučila podíl třetí osoby na smrti zemřelých,“ uvedla v pondělí mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová. Detektivové nyní stále pracují s verzí technické závady, nedbalosti či úmyslného jednání.

„V neděli se na místo dostavili experti z Technického ústavu požární ochrany k prověření elektroinstalace a dalších věcí,“ uvedl vyšetřovatel Jiří Vopravil. Spolu s pracovníky ústavu místo ohledávali i kriminalisté, uvedla policie na Twitteru.

V zahradním domku uhořeli oba rodiče a jejich dvě malé dcery. Podle informací CNN Prima NEWS rodina pouze přespávala na návštěvě u tety. Místní obyvatelé spekulují o tom, že si rodina uvnitř zahradního domku přitápěla v neodborně nainstalovaném topidle. Tuto teorii ale zatím policie nepotvrdila.

„Způsob vytápění v tomto objektu byl na tuhá paliva. Samozřejmě pracujeme v současné době i se svědky, kteří mohou přinést nějaké informace o vzniku požáru,“ sdělili policisté redakci CNN Prima NEWS.

Tagy: