Detaily tragédie v Předlicích: Policie má tři verze. Rodiče s dětmi se ocitli v pasti

Kriminalisté, kteří vyšetřují požár v ústeckých Předlicích, nyní čekají na výsledky pitvy. Ta by jim mohla pomoci při zjišťování příčin tragédie, při které zemřeli rodiče se dvěma dětmi. Ženu a dvě dcerky se měl ještě na poslední chvíli snažit marně zachránit jejich otec, píše blesk.cz.

V ústeckých Předlicích při sobotním požáru zahradního domku uhořeli oba rodiče a jejich dvě malé dcerky. Podle informací CNN Prima NEWS pocházela rodina z Děčína a v zahradním domku přespávala během návštěvy u tety.

ČTĚTE TAKÉ: Chvíle hrůzy Dominiky za volantem. Její auto náhle vzplálo, uvnitř seděl roční syn

Matka společně s dcerkami měly spát ve vrchní části dřevěné chatky, do patra však nevedly schody. Do ložnice tak musely po žebříku, přibližuje web Blesk. Dostat se z místa po propuknutí požáru tak bylo téměř nemožné.

Tři verze vzniku požáru

Pro dcery a partnerku se proto měl vydat otec v doprovodu jejich tety. Rychle se šířící oheň mu však nedal šanci a plameny vzaly život i jemu. Teta, která v okolí chatky chovala několik hospodářských zvířat, vyvázla s popáleninami. Zvířata požár nepřežila.

Místní jsou z tragédie otřesení a s napětím čekají na verdikt kriminalistů. Ti pracují se třemi verzemi – úmyslné založení, nedbalost a technická závada. Jasno by mohli mít po výsledcích pitvy. Místní však spekulují o tom, že si rodina uvnitř zahradního domku přitápěla v neodborně nainstalovaném topidle. Tuto teorii ale zatím policie nepotvrdila.

„Způsob vytápění v tomto objektu byl na tuhá paliva. Samozřejmě pracujeme v současné době i se svědky, kteří mohou přinést nějaké informace o vzniku požáru,“ potvrdili policisté pro CNN Prima NEWS.

Tagy: