Potápěči našli tělo pohřešovaného muže, který záhadně zmizel z lodi na přehradě

Potápěči nalezli v Brněnské přehradě tělo muže, který v neděli odpoledne zmizel z lodi Lipsko. Policie o tom informovala na svém webu. S největší pravděpodobností chtěl tímto způsobem spáchat sebevraždu.

„Policejní potápěči nalezli v pondělí večer v Brněnské přehradě v hloubce přibližně 10 metrů pohřešovaného muže. Podle dosavadního šetření na jeho úmrtí neměla podíl žádná další osoba,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka s tím, že nic nenasvědčuje ani tomu, že by utonutí bylo dílem nešťastné náhody.

„S největší pravděpodobností se muž rozhodl tímto způsobem ukončit svůj život,“ doplnil Chaloupka.

Záhadné zmizení řešili policisté v Bystrci od nedělního odpoledne. Oznámení přijali od posádky lodi na Brněnské přehradě. „V přístavišti měl na loď Lipsko nastoupit asi padesátiletý muž, který si kupoval jízdenku na zastávku Sokolské koupaliště. Na této zastávce však nevystoupil,“ sdělil dříve Chaloupka.

Posádka pasažéra hledala, ale nikde na lodi nebyl. Policie proto zveřejnila snímek z kamerového záznamu u přístaviště, na němž byl muž zachycen před vyplutím lodi. Pátrání má ale smutný konec.

Tagy: