Poučte svého šéfa. Schillerová se Skopečkem se hádali kvůli ekonomické vzdělanosti Fialy

Skopeček a Schillerová

PARTIE Terezie Tománkové 24.10.2021

Šéfka státní kasy Alena Schillerová (ANO) v nedělní Partii na CNN Prima NEWS začala ostřelovat nepřítomného šéfa ODS a lídra koalice Spolu Petra Fialu. Prohlásila o něm, že je ekonomicky nevzdělaný. Do ministryně financí se kvůli tomu pustil ekonomický expert ODS a poslanec Jan Skopeček.

Schillerová reagovala na kritiku Skopečka, který řekl, že vláda nemusela jít hned cestou snížení na nulovou DPH na elektřinu a plyn. Podle Skopečka by bylo lepší cestou zvýšení doplatků na bydlení nízkopříjmovým skupinám.

Šéfka státní kasy se do Skopečka obula s tím, že už mluví jako předseda ODS Petr Fiala. „Máte ekonomicky nevzdělaného šéfa. Tak jsem doufala, že jste ho jako ekonomický expert dovzdělal,“ prohlásila Schillerová. Fiala je univerzitní profesor, podílel se na založení oboru politologie.

Skopeček si to nenechal líbit. „Vy jste ministryně se vzděláním právníka. Byla jste několikrát usvědčena z ekonomické nekompetence,“ opáčil Schillerové poslanec ODS. Ministryně prohlásila, že ji klidně může urážet, že to vydrží. „Vy jste si s tím začala,“ podotkl Skopeček.

O chvíli později se do sebe politici pustili kvůli rozpočtu. Vláda Andreje Babiše (ANO) schválila rozpočet na příští rok se schodkem 376,6 miliardy korun. Koalice Spolu v čele s ODS chce návrh předělat a ušetřit 100 miliard korun. Skopeček Schillerové vyčetl, že se jedná o šílený rozpočet a že je „nejhorší ministryní od roku 1918“.

Tagy: