Děsivé svědectví příbuzné rodiny uhořelé v Předlicích: Hrozná náhoda, vzbudily mě plameny

Sobotní ničivý požár v Předlicích na Ústecku, při němž zahynuli rodiče se dvěma dětmi, přežila jediná osoba – příbuzná zesnulých. Žena spala ve spodním patře budovy a díky tomu se jí podařilo před plameny utéct. Chvíle hrůzy, kdy nemohla zachránit ostatní, popsala v rozhovoru pro MF Dnes.

Požár v zahrádkářské kolonii propukl v sobotu nad ránem. Čtyřčlenné rodině, která do domu přijela na návštěvu, se nepodařilo před plameny uniknout. Jejich příbuzná při vzpomínce na událost pláče tak, že jí téměř není rozumět, přibližuje deník MF Dnes.

K TÉMATU: Rodina, která uhořela v Předlicích, zveřejnila těsně před smrtí video. Z komentářů mrazí

„Spala jsem tam s nimi. Já v přízemí, ostatní v patře. Ráno mě probudily plameny a kouř. Vyskočila jsem a hned začala hasit,“ vzpomíná se slzami v očích. Její snaha ale byla marná. V plamenech zemřela její 27letá neteř s o čtyři roky starším manželem a jejich dcerkami ve věku dvou a tří let.

Zahynuly i ovce a slepice

Podle informací CNN Prima NEWS rodina do zahrádkářské kolonie přijela z Děčína na víkendovou návštěvu. „Byli to de facto naši příbuzní, jezdili k nám, hodně si nás oblíbili, holčičky nám říkaly babi a dědo,“ dodává pro MF Dnes paní Jana.

Příčinu vzniku požáru si však neumí vysvětlit. „Než jsme šli do bytu, bydleli jsme v té chatce asi 15 let a nikdy se nic nestalo. Je to hrozná a nešťastná náhoda. Je mi to moc líto. Zahynula nám tam i zvířata – ovce a slepice. Manžel se tam o ně staral,“ líčí s tím, že příbytek požár úplně zničil.

Na rodinu vzpomínali i sousedé. „Co vím, tak mladí na chatě bydleli loni celé léto. Občas jsem je v ulici potkával,“ vzpomíná pan Milan. „Znám lidi, kteří v chatce bydleli dřív. Nejdřív jsme si mysleli, že uhořeli oni. Postupně jsme se dozvídali, že tam byl někdo jiný. Bůh ví, jak to tam bylo,“ dodává další.

Tragédii nadále obestírá řada otazníků. Policie však v pondělí vyloučila cizí zavinění. Ukázaly to výsledky pitvy. Detektivové nyní stále pracují s verzí technické závady, nedbalosti i úmyslného jednání.

Tagy:
smrt požár rodina oheň návštěva tragédie Děčín Ústecký kraj krimi příbuzná Mladá fronta DNES Předlice rodina požár zahrádkářská osada