Rodina, která uhořela v Předlicích, zveřejnila těsně před smrtí video. Z komentářů mrazí

Partneři z Děčínska, kteří vyrazili za příbuznou do Předlic společně se svými dcerkami, zveřejnili před osudnou nocí na sociálních sítích video. Na něm si užívají večera, popíjejí alkohol a zpívají písně od bratrů Nedvědů. Pár hodin nato v domě propukl smrtící požár. V sobotu dopoledne v něm policisté našli čtyři bezvládná těla.

Video, které má redakce k dispozici, ale rozhodla se ho nezveřejnit, zachycuje otce rodiny, kterého zřejmě natáčí jeho přítelkyně. Muž na záběrech popíjí pivo, kouří cigaretu a zpívá známou píseň Podvod od bratrů Nedvědů. Po čtyřech minutách video končí.

ČTĚTE TAKÉ: Ztratily rodiče, domov i školu. Co bude s dětmi, které zemětřesení připravilo o všechno?

Záznam umístila matka od rodiny na Facebook krátce před půlnocí. Kolem osmé hodiny se už ze zahradní kolonie v Ústí nad Labem valil hustý dým. Hasiči požár dostali pod kontrolu před desátou hodinou. Na místě našli čtyři těla – zmíněný pár a jejich dvě malé dcery. Podle informací CNN Prima NEWS rodina v domku přespávala během návštěvy u tety.

Ať vám světlo svítí, píší lidé

Poté, co o incidentu informovala média, se pod příspěvkem objevila řada komentářů. „Odpočívej v pokoji, jsi dobrý zpěvák. Kdybyste věděli, že se to stane, tak byste tam ani nejeli. Upřímnou soustrast rodině, ať vám světlo svítí a v srdcích vzpomínáme,“ napsala jedna z uživatelek.

„Poslední hodiny života… Kdyby jen tušili, co se stane. Ještě se tam o tom v písničce zpívá, je to hrozné. Ať odpočívají v pokoji,“ přidala se další. Soustrast vyjadřují i jejich přátelé. „Je mi jich líto, celou rodinu jsem znala, tohle by se nemělo stávat. Proč zrovna oni, je to katastrofa,“ dodala Petra S., která s matkou dětí plánovala setkání. „Už je ale pozdě,“ dodala se zármutkem. Soustrast pod příspěvkem vyjádřily desítky lidí, na sociální síti si video přehrálo necelých pět tisíc uživatelů.

Na rodinu vzpomněl i fanklub fotbalové Slavie, zesnulí partneři byli totiž slávisté, což dokazují i jejich společné snímky. „19. 2. 2023 naši sešívanou rodinu opustila čtveřice slávistů, kteří podlehli při požáru chaty v Ústeckém kraji,“ uvedli na Twitteru.

Tragédii nadále obestírá řada otazníků. Policie však v pondělí vyloučila cizí zavinění. Ukázaly to výsledky pitvy. Detektivové nyní stále pracují s verzí technické závady, nedbalosti či úmyslného jednání.

Tagy: