Přání vám splním a z politiky neodejdu, vzkázal Zeman z nemocnice

Miloš Zeman na sjezdu ČSSD

Exprezident Miloš Zeman v úterý večer na svém Facebooku poděkoval za přání brzkého uzdravení a zároveň prohlásil, že se nechystá z politiky odejít. Bývalý prezident je po čtvrteční operaci ve stabilizovaném, avšak vážném stavu. Musel být operován kvůli kritickému nedokrvení nohy, které způsobila krevní sraženina. Jak dlouho zůstane v nemocnici v pražském Motole, nelze nyní určit.

„Vážení a milí spoluobčané, vám všem, kdo jste mi popřáli krásná přání, abych se uzdravil, za tato přání velice děkuji. Rozhodl jsem se, že vaše přání splním, a že neodejdu z české politiky, ale že se budu snažit i nadále být s vámi, s vašimi starostmi a s vašimi potřebami jako prostý český občan,“ napsal Zeman na svém facebookovém účtu.

ČTĚTE TAKÉ: Zeman již rok není prezidentem. Jak tráví čas? Stále je v kontaktu s mnoha politiky

Exprezident podle vyjádření nemocnice „absolvoval hybridní výkon se zprůchodněním tepny a obnovením prokrvení“. Prognózu délky hospitalizace nelze nyní určit, uvedla mluvčí nemocnice Pavlína Danková.

Už na začátku prvního Zemanova funkčního období lékaři informovali o tom, že trpí polyfunkční neuropatií, kvůli které ztrácí cit v nohou, což bývá neurologická komplikace při cukrovce. Sám Zeman v září 2016 prohlásil, že se mu zlepšily hodnoty cukrovky, zatímco neuropatie zůstává na stejné úrovni.

V listopadu 2017 pak hovořil o tom, že mu „odešla cukrovka“. Jeho lékař Miloslav Kalaš tehdy vysvětlil, že ke snížení hodnot glykemie přispělo dodržování diety a zhubnutí. V dubnu 2021 Zeman oznámil, že se rozhodl přesunout na vozík.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Slovenská hvězdná pěchota. Kdo chce být kromě Pellegriniho s Korčokem prezidentem?

Tagy: