Záhadná otrava jezírka v parku na Břevnově. Změnilo se v pohřebiště ryb i kachen

Mrtvé ryby, kachny, ale třeba i potkan. Tak aktuálně vypadá Velké jezírko v parku pod Břevnovským klášterem v Praze. Podle místních je voda otrávená, přesné okolnosti zatím ale nejsou známy. Voda přitom pokračuje i do dalších jezírek.

Jezírko, místními nazývané Markéta, je plné zdechlin ryb i kachen. Mezi mrtvými živočichy proplouvá pár větších ryb, které zatím přežívají. Podle místních je jezero zanesené už několikátý den, příčina ale zatím není jasná.

„Zavolal jsem na úřady a nahlásil podezření na otravu vody v rybníku Markéta. Již je, prosím, neuhánějte,“ informoval na Facebooku Lukáš P. Podle mluvčí pražské městské policie si problému všimla i hlídka obchůzce.

„Na zdechliny narazili strážníci. Zjištění ohlásili jednotlivým institucím, záležitostí se bude dál zabývat Úřad městské části Praha 6,“ sdělila pro CNN Prima NEWS mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Místní tak apelují na včasnost zákroku, z jezírka totiž pokračuje potůček Brusnice až do parku Maxe van der Stoela, který je oblíbeným místem pro rodiny s dětmi. Jak dokazují fotografie, zde zatím voda nevypadá kontaminovaně.

Tagy: