Zloději kol na Domažlicku se marně ukrývali v řepce. Policejní pes je hravě vyčenichal

Služební pes Apollo pomohl dopadnout dvojici zlodějů. Muž se ženou se schovávali v řepkovém poli

Pes Apollo vyčenichal zloděje

Ačkoliv se dvojice zlodějů schovávala v řepkovém poli na Domažlicku, pro služebního psa Apolla nebyl problém je vyčenichat. Muž a žena, kteří krátce před dopadením z garáže u rodinného domu odcizili dvě jízdní kola, za sebou nechávali věci, kterých se postupně zbavovali. Na psího pomocníka policistů se muž dokonce snažil zaútočit, rychle si to však rozmyslel.

Služební pes Apollo má na svém kontě nejeden úspěšný zásah. Naposledy rychle zklidnil agresivní zloděje v Bořicích. „Na linku 158 jsme přijali oznámení o tom, že došlo ke krádeži dvou jízdních kol z garáže v jedné menší obci na Domažlicku,“ líčila redakci CNN Prima NEWS mluvčí policie Plzeňského kraje Eva Červenková.

Protože policisté měli informace, že se zloději ukrývají v poli, vyrazila na místo okamžitě hlídka a psovod se psem. Apollo při pátrání postupně nacházel věci, kterých se muž se ženou na útěku zbavovali. V krabičkách se ukrývala marihuana, pervitin i hašiš.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děti bojovaly o život v hořícím autě, zatímco jejich matka kradla v obchodě. Žena vinu odmítá

„Apollo následně našel teleskopický obušek i drogy,“ pokračovala mluvčí. Obuškem agresivní zloděj vyhrožoval okradenému muži, který se ho před příjezdem policistů snažil zadržet. „Pes se vydal po pachové stopě, která ho dovedla až k jednomu z pachatelů – muži, jenž byl ukryt ve vzrostlém řepkovém poli,“ přiblížila Červenková.

Čtyřiatřicetiletý muž se ještě snažil psa kopnout, ale když na něj začal Apollo štěkat, policistům se vzdal. „Vylez ven, ruce, ať na ně vidím. Pomalu si stoupni od batohu kousek dál,“ je slyšet na záznamu policejní kamery. Žena pak raději ze strachu ze psa vylezla z úkrytu sama. Oba zloděje už policisté obvinili z přečinu krádeže.

Tagy: