Tragédie před Úřadem vlády. U budovy se zastřelil muž, podle policie šlo o sebevraždu

Policejní auto před Úřadem vlády

Muž před Úřadem vlády spáchal sebevraždu

Před Úřadem vlády v centru Prahy se během pondělí zastřelil muž. S informací přišel web Novinky.cz, pro CNN Prima NEWS ji potvrdila tisková mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Prvotní zprávy hlásí, že muž spáchal před budovou sebevraždu.

„Posádka záchranářů společně s lékařem a inspektorem vyrážela k Úřadu vlády, kde byl nalezen 75letý muž,“ sdělila CNN Prima NEWS tisková mluvčí pražské Zdravotnické záchranné služby Jana Poštová. Dodala, že důchodce měl smrtelně vážná zranění a záchranáři mu již nedokázali pomoci.

Podobně o tragické události informovala i Policie ČR, podle ní však mužův věk byl 74 let. „Před Úřadem vlády ČR na nábřeží Edvarda Beneše řešíme případ, kdy podle všeho čtyřiasedmdesátiletý muž spáchal na ulici sebevraždu,“ uvedl za pražské policisty tiskový mluvčí Richard Hrdina.

Jakub Tomek z tiskového odboru Strakovy akademie incident nechtěl komentovat, odkázal na vyjádření policie. Loni v březnu došlo k podobnému případu před budovou ministerstva zdravotnictví v Praze. Tam se zastřelil padesátiletý muž.

Tagy:
smrt střelba sebevražda krimi Jana Poštová Praha Úřad vlády České republiky