PŘEHLEDNĚ: Čistka na Hradě. Podívejte se, jak se mění tým kolem prezidenta Pavla

Pražským hradem v posledním měsíci otřáslo personální zemětřesení. Tisková mluvčí Markéta Řeháková není jedinou výraznou postavou předvolební kampaně prezidenta Petra Pavla, která z hradního týmu odchází. Podívejte se, jaké osobnosti hlavu státu opouštějí.

Markéta Řeháková

  • Markéta Řeháková odchází necelý měsíc poté, co skončila ve funkci ředitelky hradního tiskového odboru, i z pozice mluvčí prezidenta Petra Pavla. Provázela Pavla celou předvolební kampaní, po zvolení si ji prezident vybral jako svou mluvčí a šéfku hradní komunikace.

ČTĚTE TAKÉ: Některé věci bych udělala jinak, přiznala Řeháková. Nastínila, kam může zamířit z Hradu

  • Na začátku září vedoucí prezidentovy kanceláře Jana Vohralíková oznámila, že Řeháková končí ve funkci ředitelky hradního tiskového odboru a zůstává „jen“ prezidentovou mluvčí. To však po měsíci neplatí. K definitivnímu rozvázání pracovního poměru by mělo dojít k 31. říjnu.

Linda Jozwiak Kopecká

  • S platností k úterý 5. září byl zrušen kabinet prezidenta Petra Pavla, skončila tak i jeho ředitelka Linda Jozwiak Kopecká.
  • Jozwiak Kopecká byla přitom od zahájení prezidentské kampaně považována za pravou ruku prezidenta Pavla. Působila jako hlavní koordinátorka výjezdů a podporovatelů.

Lucie Obdržálková

  • Den po konci Jozwiak Kopecké byl zřízen sekretariát prezidenta, jehož vedoucí se stala Lucie Obdržálková.
  • S Pavlem spolupracovala už v kampani. Sekretariát podle webu Hradu zajišťuje ve spolupráci s ostatními útvary prezidentské kanceláře denní výkon funkce hlavy státu a plní další úkoly podle jeho přímých pokynů.

Tomáš Richter

  • Ve funkci skončí také šéf Pavlova poradního týmu Tomáš Richter. Serveru Seznam Zprávy sdělil, že předpokládá, že jeho mise bude naplněna během podzimu.
  • Také Richter působil již v kampani Petra Pavla a byl předem ohlášen jako ten, kdo sestaví tým poradců. Na starost měl finance a fundraising kampaně.

Další obměny

  • Server Lidovky.cz v polovině září napsal, že bývalá velvyslankyně v Bosně a Hercegovině, Srbsku a Slovinsku Ivana Hlavsová má na Pražském hradě na starosti domácí protokol, vede ho od září. Odbor protokolu jako celek řídí Tomáš Pernický, dřívější velvyslanec v Bělorusku a Gruzii. Podle webu Lidovky.cz se promění i legislativní a právní odbor Hradu. Jeho ředitel Václav Pelikán odchází do důchodu, Hrad podle serveru opustí i právní poradce Petr Pánek.

Tagy: