Přepadená seniorka se nezalekla. Útočníka na záběrech zahnala křikem, policie žádá o pomoc

Mladík se u Hlavního nádraží pokusil oloupit seniorku

Lupič před nádražím okradl starší ženu

Loupež během dne a pod kamerami – to se odehrálo v parku u Hlavního nádraží v Praze. Neznámý muž si tam vytipoval starší ženu, kterou následně přepadl. Napadená se však nedala, začala hlasitě křičet, což útočníka vylekalo a z místa utekl. Policie nyní žádá o pomoc svědky.

Začalo to v hale, kde si osmapadesátiletá žena kupovala u pokladny jízdenku. V tu chvíli netušila, že ji sleduje někdo, kdo na ni za pár minut zaútočí. Muž zřejmě zase netušil, že ho celou dobu snímají bezpečnostní kamery.

Žena vyšla z budovy nádraží a pokračovala směrem do parku. Útočník ji celou dobu pronásledoval. Bylo kolem sedmé hodiny večer, to znamená, že v okolí se pohybovalo stále hodně lidí. Navíc venku bylo ještě světlo. V jeden moment jako by se muž ještě rozhlédl, možná se chtěl ujistit, jestli není v dohledu policejní hlídka. Pár vteřin na to se na ženu vrhl a snažil se jí z ruky vytrhnout kabelku s cennostmi a při tom ji strhl na zem.

„Žena začala hlasitě křičet, což útočníka vylekalo, a z místa utekl,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina. Agresor se ženou smýkl tak silně, že si poranila koleno. Kamery ale nezachytily jen útočníka. „Kriminalisté pátrají také po dvou svědcích, kteří se s tímto mužem na místě pohybovali,“ doplnil Hrdina.

Proto, pokud svědky nebo agresora poznáváte, zavolejte na linku 158, kontaktovat můžete i redakci Krimi zpráv. Pokud se kriminalistům podaří neznámého útočníka dopadnout, může skončit před soudem a za loupež pak až na deset let ve vězení.

Tagy: