Muž vyrušil vandala při řádění v Karlových Varech, ten hned zaútočil. Napadený popsal detaily

Oběť brutálního útoku v Karlových Varech promluvila.

Oběť brutálního útoku v Karlových Varech promluvila

Řádění vandala, který v Karlových Varech poškodil dlažebními kostkami čtrnáct aut a zranil kolemjdoucího, vzbudilo velký rozruch. Štáb CNN Prima NEWS mluvil s obětí surového útoku. Muže, který ho měl napadnout, už policisté obvinili a skončil ve vazbě.

Video, které natočili obyvatelé domu, pod nímž vandal řádil, zbořilo sociální sítě. Lidi, kteří ho viděli, nejvíc rozrušil jeho konec. Je na něm vidět muž, který přidá do kroku a mizí za rohem budovy. Za pár vteřin už ale leží na zemi a vandal mu nevybíravě šlape na hlavu a na krk.

ČTĚTE TAKÉ: V 37 letech zemřel známý herec. Zloděje si spletl s odtahovkou, hrál v Myšlenkách zločince

Oběť brutálního a nečekaného útoku odvezla záchranka. Z nemocnice už je doma a štáb CNN Prima NEWS s ním pod podmínkou anonymity mluvil. Původně se hovořilo o tom, že vandala okřikl, podle něj to tak ale nebylo. Šel jen zkontrolovat auto.

„Měl jsem od kamaráda půjčené auto. Každý se mě ptal, proč jsem tam běžel, ale já prostě nečekal, že na něj narazím. Jen jsem přiběhl k autu a on mě vypnul,“ prozradil napadený.

Všechno se prý seběhlo neuvěřitelně rychle. „Měl kostku v ruce, ale jestli mě udeřil tou, nevím. Pamatuji si jenom jeho obličej a pak až záchranáře. Mám z toho otřes mozku,“ dodal.

Lékaři napadenému v nemocnici ošetřili poranění na hlavě a na krku. Muž se podle svých slov stále necítí dobře a zůstává na neschopence. „Byl jsem u své obvodní lékařky, mám teplotu a zvýšil se mi tlak,“ prozradil.

Lékařské zprávy už mají policejní vyšetřovatelé k dispozici. Ještě předtím, než se k nim dostaly, hrozily muži za vandalství a brutální útok tři roky za mřížemi. Na jejich základě ale padlo přísnější obvinění, než se původně čekalo.

„Čtyřicetiletého muže jsme obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ sdělil CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Obvinění kvůli poškození cizí věci a výtržnictví sice zůstalo beze změny, aktuálně ale obviněnému hrozí místo tříletého trestu desetiletý trest. Soudce ho navíc během víkendu poslal do vazby.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Matky prodávaly dcery pedofilovi z Mostecka, zneužívání se samy účastnily. Z detailů mrazí

Tagy: