Přesná muška ukrajinských Sršňů. Rusové zažili „malý jaderný výbuch“, video ukázalo zkázu

Mohutná exploze ruského muničního skladu

Ukrajinci zlikvidovali ruský muniční sklad

Velmi dobrou mušku prokázali ukrajinští vojáci. Jediným shozeným granátem totiž způsobili mohutnou explozi ruského muničního skladu. Sami okupanti měli mluvit o „malém jaderném výbuchu“. Kdy a kde se úspěšný útok odehrál, není z popisu zřejmé. Podle autenticky vypadajících záběrů se zřejmě udál v letních měsících.

Přesný zásah provedli vojáci 68. samostatné myslivecké brigády říkající si Dovbušovi Sršni (Oleksa Dovbuš byl podobně jako Nikola Šuhaj ukrajinský zbojník a lidový hrdina, který žil v 18. století, pozn. red.). Video, které zveřejnili na svých stránkách, ukazuje, jak z dronu svrhávají granát do míst, kde má být ruský sklad protitankových min. Že byl zásah naprosto přesný, dokázal po několika vteřinách mohutný výbuch.

Ukrajinští vojáci podle agentury Unian tvrdí, že v následných zachycených hovorech Rusové dokonce mluvili o „malém jaderném výbuchu“. Pravdou je, že výbuch muničního skladu byl masivní. Svědčí o tom i další záběry z dronu, které ukazují epicentrum exploze připomínající měsíční krajinu. Přelet bezpilotního letounu nad místem navíc odhalil, že kromě množství protitankových min přišli Rusové také o bojové vozidlo.

ČTĚTE TAKÉ: Fiasko pro Putina. Rusové ztratili při útoku na letiště důležitou zbraň, vysvětluje expert

K podobným útokům dochází během války poměrně často a drony se staly důležitou součástí ozbrojeného konfliktu. Štáb CNN Prima NEWS měl nedávno možnost natočit exkluzivní reportáž s operátory bezpilotních letounů. „S jedním můžeme zvedat asi kilo a půl. Když je to kilo a půl dobré výbuchové síly, tak je to pěkné na pěchotu i na techniku,“ popsal tenkrát ničivou sílu dronů voják jménem Viktor.

Tagy: