Přestřelka jak z filmu. Francouzský Montpellier se za bílého dne proměnil ve válečnou zónu

Gangsterskou přestřelku zachytili v Montpellieru lidé přihlížející z nedalekých budov.

Přestřelka mezi gangy ve francouzském Montpellieru

Něco takového možná znáte z filmů o mafii, z Pulp Fiction. V jihofrancouzském městě Montpellier se přímo za bílého dne spustila přestřelka mezi dvěma nepřátelskými gangy, vedle policistů ji museli krotit i příslušníci speciálních jednotek. Situace z natočeného videa připomíná spíš válečnou scénu.

Třaskají výstřely, ulicemi se nahání zhruba dvanáct mužů v černých kuklách. To není žádné filmové natáčení, ale nedělní odpoledne uprostřed francouzského Montpellier a skutečná válka gangů.

Zločinci se do sebe pustili krátce po dvanácté kvůli sporu při obchodu s drogami, přímo před zraky obyčejných lidí zničehonic zahájili palbu z pistolí a kalašnikovů. Vlastně je zázrak, že výsledkem přestřelky je jen jeden zraněný.

Přivolaní policisté potřebovali k uklidnění situace nejen posily z vlastních řad, ale i pomoc speciálních jednotek a armády. I zmíněný zraněný musel být do nemocnice Lapeyronie přepraven s ozbrojeným doprovodem.

„S největším důrazem takové neuvěřitelné násilí odsuzuji,“ prohlásil starosta města Michaël Delafosse. „V naší společnosti nebude mít nikdy místo. V tom jsme jednotní!“

Jedno z nejnebezpečnějších francouzských měst

Zástupci policie si povzdechli, že v oblasti Montpellier dochází poslední dobou k nesmírnému nárůstu zločinnosti. Rodiště slavného filozofa Auguste Comta se podle nich pomalu stává jedním z nejnebezpečnějších francouzských měst, zločinecké struktury v něm prý získávají čím dál větší moc.

Že to není přehnané tvrzení, to plně dokazuje video, které se při nedělním incidentu podařilo natočit přihlížejícím z balkonu nedaleké budovy.

Tagy: